Fikk tiur inn i stua i 100 km/t

Ekteparet Egeland i Gyland i Flekkefjord fikk sitt livs overraskelse, da en voksen tiur plutselig braste gjennom det doble stuevinduet så glasset sprutet.

– Det kom en høy, skarp lyd. Jeg fikk hjertet i halsen og løp ut for å se hva som skjedde. Ute i stua fløyt det av glass. Vinduet hadde gått i tusen biter, det var helt pulverisert, forteller 87 år gamle Astrid Egeland.

På gulvet, midt i alt glasset, lå en død tiur.

– Jeg satt og leste i en avis og trodde halve huset datt ned. Det ristet så fælt at bilder ramlet ned fra veggen. Jeg trodde det var et jordskjelv av de store, rundt 9 på skalaen, ler Sigbjørn (87).

– Fuglen ble drept. Den rant rett på vinduet. Den må ha hatt en annen fugl som var etter seg som den har flyktet fra, sier Astrid.

Heldigvis var hverken hun eller ektemannen Sigbjørn i stua da tiuren kom gjennom vinduet i går ettermiddag. For det kunne vært farlig.

Ekteparet Egeland i Gyland i Flekkefjord fikk sitt livs overraskelse, da en voksen tiur plutselig braste gjennom det doble stuevinduet så glasset sprutet.

VIDEO: Se Sigbjørn Egeland fortelle om hendelsen.

Enorm kraft

Lokale viltkjennere anslår at tiuren på 5 kilo har hatt en fart på rundt 100 kilometer i timen, idet den traff det 1.30 x 1.60 store stuevinduet.

Fuglen havnet nesten fire meter inn i stua, der den traff ei tredør som den slo hull i, før den landet i et hjørne og tok sine siste krampespark.

– Den gikk gjennom det doble termopanglasset og videre inn i rommet der den knuste sideplata på ei dør. Det står fremdeles små glassprosjektiler i døra og veggene, sier Sigbjørn.

– Du kan jo tenke deg den kraften som tiuren hadde. Hadde vi vært i rommet, ville vi ikke vært mer nå. Den var jo et prosjektil på 5 kilo som kom i 100 kilometers fart, sier Sigbjørn.

Har kostet fjær og glass siden

Hjemme i Gyland har ikke ekteparet fått gjort stort annet enn å feie glass og fjær siden i går kveld. Fremdeles kan man kutte seg til blods om man stryker hånda langs veggene i stua.

– Det flyter rundt meg. Jeg mistet helt motet. Men jeg har fått feid det verste unna, og så kom det noen her som hjalp oss med å få tettet vinduet, sier Astrid.

– Vi har dørene åpne til flere rom for å få varme, og både ute i ganga og nede i kjelleren var det både glass og fjær, sier Asbjørn.

Ekteparet tror tiuren har flyktet fra en rovfugl, siden den tydeligvis var veldig desperat.

– Jeg har sett flere ganger før at ørn eller hauk har jaget orrhane forbi her, så det var nok en av dem som ville ha seg en bedre middag, sier Asbjørn.