NRK Meny
Normal

Fikk strengere straff i grov vold- og voldtektssak

Agder lagmannsrett skjerpet straffen mot en mann etter at flere ble dømt for grov vold og voldtekt mot ei kvinne i Kristiansand tidligere i år.

Kristiansand tingrett

Retten skjerpet straffen på mannen de mener hadde hovedansvaret for volden mot kvinnen.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

De fem, to kvinner og tre menn, ble dømt til fengsel fra to år til sju års fengsel.

De fem anket dommen fra Kristiansand tingrett, men tre trakk tilbake anken.

En 25 år gammel mann ble dømt for medvirkning til vold og anket saken. I Agder lagmannsrett fikk han skjerpet straffen fra to til tre år.

Retten mener mannen var hovedansvarlig i saken. Bakgrunnen er at en kvinne ble utsatt for svært grov vold og voldtekt i fire timer i en leilighet i Kristiansand. Straffen mot 25 åringen ble to års fengsel i Kristiansand tingrett. De andre ble tidligere i år dømt fra 3,5 år til sju års fengsel.

Skyldte penger

Kvinnen skyldte 25-åringen penger etter salg av amfetamin. Mannen ville ha pengene og fikk med seg en 20-åring til å kreve inn pengene. Kvinnen ble tatt med til en leilighet der hun ble utsatt for slag i ansiktet og på kroppen. Hun måtte også slikke toalettskåla og ble utsatt for voldtekt.

En 20 år gammel mann, som Kristiansand tingrett mente sto bak mye av volden, ble dømt til fengsel i sju år. Agder lagmannsrett forkastet hans anke, men mente at han burde fått strengere straff i lagmannsretten om anken hadde blitt behandlet.

Hovedansvarlig

...25-åringen har hovedansvaret for at offeret ble utsatt for alvorlig fysisk og psykisk behandling av en karakter og omfang som beskrives som tortur.

Agder lagmannsrett

Agder lagmannsrett har pekt ut 25-åringen som hovedansvarlig fordi han ba andre om hjelp til å kreve inn pengene. 25-åringen dømmes for medvirkning til vold.

Agder lagmannsrett mener at 25-åringen hyret inn 20-åringen for å kreve inn pengene.

Både offer og de tiltale er hjemmehørende i kristiansandsregionen. Saken ble først behandlet i Kristiansand tingrett i mai i år. Da var straffen:

  • Mann (20) fengsel i sju år.
  • Kvinne (26) fengsel i seks år.
  • Kvinne (22) fengsel i fire år.
  • Mann (22) fengsel i tre år og seks måneder.
  • Mann (25) fengsel i to år. (Nå skjerpet til tre år).