Fikk kulturprisen: – Skjelver fremdeles

Bentein Baardson mottok fredag kveld kulturprisen i Kristiansand. – Det kom veldig overraskende, sier den avtroppende Kilden-direktøren.

Bentein Baardson vant Kristiansand kommunes kulturpris for 2015. Baardson vant prisen for sin innsats på Kilden Teater- og Konserthus der han har vært administrerende direktør siden åpningen. Han går av i løpet av 2015.

Bentein Baardson trodde han skulle på Kildens sommerfest. Lite visste han om at han skulle gå derfra med kommunens kulturpris.

Det var en overrasket og takknemlig Beintein Baardson som fredag kveld mottok Kristiansand kommunes kulturpris.

– Jeg er litt skjelven fremdeles. Det kom veldig overraskende. Vi skulle ha en sommerfest på Kilden, og plutselig var det jeg som ble valgt, sier han lettere overrasket til NRK.

– Dypt takknemlig

Bentein Baardson går i år av som sjef for Kilden teater- og konserthus, etter at han tiltrådte stillingen i 2009. Han sier det føles godt å runde av med en kulturpris i hånda.

– Jeg er forferdelig glad, og dypt takknemlig. Det har vært utrolig å jobbe med Kilden i de fem årene jeg har holdt på, og da føles det veldig hyggelig å ha med seg et slikt minne.

Bentein Baardson

Bentein Baardson var både overrasket og rørt da han fredag mottok kulturprisen.

Foto: Tor Porter Saltrøe / NRK

Lang fartstid i norsk kulturliv

Baardson har hatt en rekke jobber og verv bak seg innen norsk teater og kultur.

61-åringen har blant annet vært teatersjef ved Rogaland teater, Agder Teater og Den Nationale Scene i Bergen.

Han ble i 2000 utnevnt til ridder av St. Olavs Orden. Kongen forfremmet ham i 2008 til kommandør med stjerne «for hans innsats for norsk kulturliv». Samme år mottok Baardson Ibsen og Hamsunprisen for sin innsats i utviklingen av Ibsen- og Hamsunsatsingen i Grimstad.

Baardson har vært medlem av Kulturrådet fra 2004 og i 2009 ble han leder av Norsk Kulturråd.

kulturstyrets leder Randi Haukom

Kulturprisen deles ut årlig for å berømme en spesiell innsats for byens kulturliv eller for å markere en betydningsfull kunstnerisk innsats.