NRK Meny
Normal

Fikk drømmejobben på Hovefestivalen

De beskriver seg som to glade søsken som er opptatt av å spre glede med musikken sin. Denne uka gir rap-duoen Sara og Arash fra Kristiansand ut en splitter ny singel, og endelig når de sitt mål om å få spille på Hovefestivalen.

Sara og Arash

Arash og Sara er klare for å spille på Hovefestivalen til søndag.

Foto: Janne Aateigen/NRK

Det var i mars drømmen om å stå på scenen på Hovefestivalen gikk i oppfyllelse. Søskenparet Sara og Arash spilte seg til topps på Hoveslaget da det gikk av stabelen i Kristiansand. Og belønningen er å få spille en halvtimes konsert på festivalen på Tromøya.

Ville spille selv

– Vi har vært publikum på Hovefestivalen i mange år, og vi syntes det er en bra festival, forteller Arash.

– Men i fjor sa vi til hverandre at nå gidder vi ikke gå på festivalen før vi kan spille der selv, sier søskenparet som fikk ønsket sitt innfridd mye fortere enn forventet. Nå går de bare å gleder seg til å spille for festivalpublikumet.

– Jeg har allerede bestemt meg for å stille med knall røde sko på scenen, ler Arash, mens Sara fremdeles er i tvil om hun skal stille med eller uten den sorte lua som er kjennemerket hennes.


– Det er klart at det betyr mye for oss å få vist oss frem på en så stor festival med viktige folk til stede. Vi vil gjerne nå flest mulig med musikken vår, sier Sara.

Begynte i London

Sara og Arash har alltid jobbet sammen med musikken.

– Vi er opptatt av å støtte hverandre og vi vil aldri svikte hverandre, understreker Sara. Og Arash forteller at det hele startet da familien bodde i London en kort periode.

– Vi kjedet oss og måtte finne på noe. Det var da Sara kom på at vi skulle begynne å rappe til andres låter, forteller Arash.

– Da vi flyttet tilbake til Kristiansand meldte vi oss på en talentkonkurranse som het «Stjerner på Grim». Det gikk veldig bra for oss der, og siden har vi fortsatt å opptre.

Sara og Arash

Søskenparet storkoste seg i NRK Sørlandets lokaler. Her har de prøvd seg litt i vårt TV studio.

Foto: Janne Aateigen/NRK

Travel uke

Det er en travel uke for søskenparet Sara og Arash, med Safartabar til etternavn. De gir ut singel med egen musikk, søndag skal de på Kasino-scenen på Hovefestivalen og førstkommende lørdag spiller de på Den Internasjonale Kulturfestivalen i Kristiansand.

– Det er flott å få spredt budskapet i musikken vårt til flest mulig, sier et samstemt søskenpar.

– Vi skriver om det vi føler, sier Arash.

– Vi er ikke ute etter å redde noen med musikken vår, men vi vil skape noe sammen med publikum og gi en god opplevelse.

Norsk og persisk

– Jeg vil si at selve instrumentene i beaten kan være vårt budskap, sier Sara.

Søskenparet er født og oppvokst i Norge, men har persiske gener. Dette legger de vekt på både i musikken og i tekstene som rappes på sørlandsk.

– Det er naturlig for oss. Vi må jo få Kristiansand på kartet, understreker Arash, mens Sara legger til at de bruker en del persisk også i rappen sin.

– Drømmen er å kunne stå på en scene hele tiden, sier Arash. Jeg stortrives foran publikum.

– Og jeg drømmer om å kunne tjene akkurat nok penger på det vi gjør til å kunne leve av det, smiler storesøster.

Denne uka gir Sara og Arash ut låten «Bittersøt». De har vært i studio hos produsent Morten Martens på Odderøya, og er storfornøyde med resultatet.

– Det er jo på en måte en kjærlighetshistorie med en gutt som fremdeles tror han er i et forhold, mens jenta mener at det er slutt. Vi har med persiske elementer, harde trommer og et fett refreng.

– Og vi føler at vi leverer fra oss et produkt som kjennes ekte og som vi kan stå for, smiler det positive søskenparet.