NRK Meny
Normal

Fikk dildo i garnet

Aril Svindland fra Feda i Vest-Agder fikk flere overraskelser da han dro garnet i går morges.

Aril Svindland fikk dildo i garnet

Arild Svindland var overrasket over gårsdagens fangst, da han dro garnet i Fedafjorden.

Foto: Lars Frøsland / Avisen Agder

– Først ble jeg overrasket over at jeg fikk makrell for jeg synes det var veldig tidlig på året. Deretter kom det rett og slett opp en såkalt dildo, sier Svindland.

Avisen Agder skrev først om sexleketøyet har skapt mye latter det siste døgnet.

– Kanskje det er derfor det er lite fisk i fjorden. Vi har spøkt om alt mulig, forteller en lattermild Svindland til NRK.

Fra broen?

Svindland har også en teori om hvordan dildoen har havnet i fjorden. Han tror den har blåst av en russebil som har kjørt over den store hengebroa over Fedafjorden.

– Den hadde en sugekopp montert bakpå, så den var nok beregnet for et panser. Dildoen har nok ikke tålt en stiv kuling og blåst rett av broa, sier Svindland.

Den 566 meter lange broa åpnet i 2006 og Svindland får stadig ting i garnet som stammer fra byggeperioden.

– Etter broa ble bygget har det havnet mye rart i sjøen der oppe. Både tommestokker, armeringsmatter, stropper og udetonerte knall. Det er noe dritt å få i garnet, men denne dildoen ... Om det var kokka kastet den i sjøen da de dro vet jeg ikke. Jeg tror heller den kommer fra en russebil, forteller Svindland.

Kommer ikke på veggen

Det er ikke første gang Svindland får medieoppmerksomhet for fangsten. I fjor fikk han en hai på 7,5 meter av typen brugde. Noe som ble omtalt i både norske og utenlandske medier.

Dildoen ligger nå i naustet, men kommer nok ikke opp på skryteveggen.

– Jeg har en skrytevegg der med bilder av brugder og forskjellige fangster, men jeg tror ikke dette blir noe trofé å ha på veggen der, sier Svindland.