Fikk denne ruggen og knuste norgesrekorden

Fiskeentusiasten Asgeir Alvestad fra Lillesand har knust norgesrekorden for fangst av blåsteinbit på stang.

Fiskeentusiasten fra Lillesand har knust norgesrekorden for fangst av blåsteinbit på stang. I Isfjorden på Svalbard i forrige uke fikk han et 16 kilo tungt eksemplar av dypvannsfisken på kroken.

Asgeir Alvestad kan stolt vise frem steinbiten som han tok med en fiskestang.

I Isfjorden på Svalbard i forrige uke fikk Alvestad den mer enn 16 kilo tunge dypvannsfisken på kroken.

– Jeg driver med fiske nesten på heltid. Jeg jobber for selskapet Pure Fishing som er en stor fiskeleverandør i USA, og på fritiden er det fisking for alle pengene, sier en smilende Alvestad etter den spesielle fangsten.

Han har nettopp vært på en såkalt artsfisketur og forsøkt å fange nye arter.

– Vi er en gjeng som er opptatt av å fange nye arter og da gjelder det å fange flest mulig fiskearter innenfor Norges grenser. Og da må vi tøye grensene og reise dypt og langt inn i de kalde strøkene. For der er det mange arter vi ikke har oppdaget ennå, sier han.

En stor fiskeopplevelse

Asgeir Alvestad

Asgeir Alvestad fikk flere fine fisk på turen til Svalbard, men blåsteinbiten var spesiell.

Foto: Privat

Turen til Svalbard var en opplevelse han vil huske i mange år fremover.

Han fikk flere fine fiskefangster, men blåsteinbiten var spesiell.

– Blåsteinbiten på 16,3 kilo var jo helt enorm. Den er kun fanget på stang en gang før og den jeg fikk var dobbelt så stor som den forrige som ble tatt på stang. Så det er en drømmefisk som du ikke tenker at du skal klare å fange i løpet av livet en gang.

Alvestad har en egen blogg hvor han forsøker å dele fiskeopplevelsene med andre entusiaster, og historien om blåsteinbiten er omtalt på nettstedet hooked.no.

– Her skriver jeg artikler med informasjon om hvordan man skal fiske, ulike teknikker og fiskeopplevelser.

Og blåsteinbit-opplevelsen er en historie som han regner med å få tilbakemeldinger på fra leserne av bloggen.

Hai på 1100 kilo

Den største fisken Alvestad noen gang har fanget var en håkjerring på hele 1100 kilo.

– Det er den nest største fisken som er tatt på stang i verden noensinne og jeg er bare slått av en fisker som tok en hvithai i Australia i 1959. Haien tok jeg på 700 meters dyp i en fjord i Rogaland. Og det var en helt spesiell opplevelse å fange en fisk som veier over et tonn, sier han og småhumrer.

Både haien og de fleste fiskene som ble fanget på Svalbard ble sluppet ut i havet igjen etter at de var fanget. For Alvestad og hans likesinnede er ikke så opptatt av å drive matauk når man er på fisketur.

– Vi er opptatt av å fange nye arter og det er det som er sporten. Men vi spiser også fisk, så en god matfisk tar vi gjerne med hjem, avslutter han.

Fiskeentusiasten fra Lillesand blir å se på NRK1 i høst når programserien Ut i naturen skal sende flere programmer om norske sportsfiskere.