Fikk bilen ødelagt av singelsøl

Mange lastebilsjåfører kjører med for dårlig sikret last. Det hevder Svein Solheim i Arendal, som selv var yrkessjåfør tidligere.

Singelsøl i veibanen

Svein Solheim fortviler over mage lastebilsjåfører slurver med sikrring av lasta. Selv fikk han store lakkskader på bilen sin da denne singelen suste.

Foto: Privat foto: Svein Solheim

I går ble bilen hans truffet av singel fra en lastebil. Solheim kom kjørende bak en lastebil med hengeren full av singel og småstein da han kjørte inn på E18 ved Lund i Kristiansand.

Lastebilsjåføren nektet ansvar

– Det kom en lastebil vestfra, fullastet av singel og småstein. Denne datt av bilen gjennom luka på tilhengeren bak og strødde hele bilen min full av stein. Min bil ser ikke fin ut, sier Solheim.

Solheim fikk stanset lastebilen og snakket med sjåføren, men han nektet for at singelen som lå strødd på E18 var hans. Lastebilsjåføren nektet å skrive skademelding, og hevdet Solheim selv må bevise årsaksforholdet.

– Slurves med sikring av last


Solheim jobbet selv som lastebilsjåfør tidligere, og hevder han både da og nå ser mange sjåfører som slurver med sikring av lasten sin. Tidspress fører til mange farlige situasjoner, mener han.

– Mange transportører kjører i dag på klokka. Det å sikre lasta betyr at de kommer fram en time senere - og det har de ikke tid til, sier Solheim.

Avviser slurv

Kjell Nilsen

Kjell Nilsen sier det er vanskelig å sikre last med singel og grus, men det må ikke lastes over karmene.

Foto: Lars Eie / NRK

Fylkesleder Kjell Nilsen i Norges lastebileierforbund avviser at næringa slurver.

-– Dette må jeg tilbakevise. De siste årene har vi hatt voldsomt fokus på sikring av last. Det er fortvilende å kommme ut for det Solheim har gjort, men det blir for galt å henge ut ei heil næring for dette enkelttilfellet ,sier Nilsen.

Lakkskadene på Solheims fire år gamle bil ble i går ettermiddag taksert til 24.500 kroner.

I dag anmelder han saken til politiet.