Fengslet i åtte uker

Mannen som drepte en 23 år gammel kvinne på Nodeland er varetektsfengslet i inntil åtte uker.

Aktor Arne Kjønstad og forsvarer Sveinung S. Johnsen i fengslingsmøtet
Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

En 26 år gammel mann er varetektsfengslet for inntil åtte uker, siktet for å ha drept en 23 år gammel kvinne på Nodeland fredag.

Mannen møtte ikke opp i fengslingsmøtet i Kristiansand tingrett. Han hadde på forhånd  godtatt fire uker vareteksfengsling, men dommeren ga ham åtte uker.

26-åringen har erkjent å stå bak dødsfallet.

Gikk med kniv i lomma 

 Elin Laursen (23) ble funnet drept i sitt hjem på Nodeland fredag. Hennes eks-kjæresten ble pågrepet kort tid. Mannen innrømmer å ha drept kvinnen, men nekter straffskyld.

Både politi og  mannens forsvarer, Sveinung S. Johnsen, vil be om at mannen blir undersøkt av rettspsykiater for å finne ut om han er strafferettslig tilregnelig. 26-åringen har i lengre tid gått med kniv i lomma.

- Han hadde i lengre tid, på bakgrunn av sin psykiske ubalanse, gått med en kniv i lomma da det på en eller annen måte ga han en trygghetsfølelse. Denne kniven ble ikke tatt med til kvinnens bolig for å brukes der, sier advokat Sveinung S. Johnsen til NRK.

Etterforsker videre

Det vil ta minst seks uker å foreta en judisiell observasjon av mannen. Politiet ba derfor om fengsling i åtte uker. Aktor Arne Kjønstad sier mye etterforskning fortsatt gjenstår i saken.  

- Det gjenstår blant annet analyse av kriminaltekniske funn, sier Kjønstad.

 

 

 

Sørgende har lagt blomster utenfor den drepte kvinnens hjem
Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK