Fem tatt i narkoaksjon

Lensmann mener by-nære kommuner lider av smitteffekten fra Kristiansand.

ILLUSTRASJONSBILDE: Hasj

(Illustrasjonsfoto)

Foto: Politiet

I går ettermiddag ble fem personer fra Søgne og Songdalen anholdt for bruk og besittelse av hasj. De fem skal være i aldersgruppen 18-25 år.

- Jeg kan bekrefte at flere personer ble tatt. De fleste for bruk, mens en ble tatt for besittelse og kjøp av 40 gram hasj, sier Terje Pedersen, lensmann i Søgne og Songdalen.

Impulsaksjon

Lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen

Lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

Ifølge lensmannen var aksjonen en "impuls-aksjon" som kom som følge av at politikontoret var godt bemannet i går. Derfor tok de for seg noen adresser de anså som mistenkelige.

Det skal ifølge Pedersen ikke dreie seg om andre narkotiske stoffer enn hasj, og de pågrepne skal ikke ha vært ruset i det de ble pågrepet.

- Det blir nok bøter på de fleste her, litt avhengig av hva de har av tidligere dommer. Flere av de pågrepne er kjent av politiet fra før, så det kan bli en sammenslått straff med tidligere forhold, opplyser Pedersen.

For disse kan den samlede konsekvensen av denne og tidligere dommer bli fengselsopphold.

Smitteeffekt fra Kristiansand

Lensmannen mener by-nære kommuner er mer utsatt for narkotikasaker enn kommuner som ligger lengre fra byen.

- Det er en relativt stor spredning av narkotika både i Søgne og i Songdalen. At vi er en by-nær kommune er en utfordring, sier Pedersen.

Han mener folk i Søgne og Songdalen har lett for å komme i kontakt med personer i narko-miljøet i Kristiansand.

- Det er nok slik at det blir en smitteeffekt av miljøet i Kristiansand i kommunene som ligger rundt byen, mener lensmannen.