NRK Meny
Normal

Feia Elverum ut av hallen: – Norges beste lag

ØIF Arendal viste på nytt at dei er ein seriøs gullutfordrar då dei banka Elverum på bortebane søndag.

Elverum - ØIF Arendal

ØIF Arendal slo Elverum på bortebane.

Foto: ØIF Arendal

  • Elverum - ØIF Arendal 22-30 (11-17)

– I dag var det ingen tvil om kven som er Norges beste handballag for tida, seier sportsleg leiar Per Carsten Michelsen som følgde kampen frå ØIF-benken.

Marinko Kurtovic, ØIF Arendal

Marinko Kurtovic har fått ein knallstart på si trenarkarriere i ØIF Arendal. Laget toppar eliteserien og er klar for cupfinalen.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Arendalittane sette standarden frå første sekund i Terningen Arena. Fem minutt ut i oppgjeret leia laget 5-2.

Tre sigarar over Elverum

Laget auka sakte men sikkert forspranget og gjekk til pause med 17-11.

I andre omgang heldt sørlendingane fram med å køyre over Elverum. ØIF vann til slutt kampen 30-22.

– Eg føler vi har ganske god kontroll på kampen. Gutane spelar med sjølvtillit, godt humør og ei innstilling som saknar sidesykke føler eg, seier Michelsen.

Dette er ØIF sin tredje siger over Elverum denne sesongen. Før sesongen var Elverum ein av klubbane ekspertane spådde på topp av tabellen.

I staden er det no ØIF Arendal som er i ferd med å kople grepet om 1. plassen i eliteserien. Klubben leiar divisjonen fire poeng føre Haslum, Elverum og Bodø. Haslum har spelt ein kamp mindre.

Toppen av eliteserien

Plassering/ Lag

K

V

U

T

Målforskjell

Poeng

1. ØIF Arendal

12

10

0

2

326-277

20

2. Haslum

11

8

0

3

316-266

16

3. Elverum

12

8

0

4

338-286

16

4. Bodø

12

8

0

4

305-311

16

5. Halden

11

6

0

5

307-284

12

Stilna 1600 supportarar

– Det ser bra ut no. Vi har akkurat bikka halvspelt sesong og mykje kan skje. Men eg trur vi kjem til å vere med i toppen heile vegen inn. Vi viser små svakheitsteikn, seier Michelsen.

ØIF slo Elverum føre over 1600 tilskodarar i Elverum. Michelsen fortel om ei spesiell stemning i hallen då publikum forstod at arendalittane kom til å vinne kampen.

– Det har eg aldri opplevd før. Det var ei stor oppleving å sitje på banken i første omgang med supportarklubben til Elverum bak ryggen. Det var knapt mogleg å kommunisere. Når dei vert stille har vi gjort noko riktig. Det gler meg veldig, ler han.

Etter kampen mot Elverum vurderer ØIF å forsterke spelarstallen. Årsaka er ein skade på strekspelaren Einar Ingi Hrafnsson.

– Det vert litt for stor byrde på ein strekspelar om han må stå heile sesongen aleine. Tysdag får vi svar på kor alvorleg skaden til Einar er, seier Michelsen.