Fartsfesten flyttes fra Arendal

I sommer arrangeres Norwegian Grand Prix i Arendal for siste gang. Manglende økonomisk støtte fra det offentlige er hovedsårsaken.

Jotun

Det er ikke første gang arrangørene av Norwegian Grand Prix sliter med å skaffe nok penger til fartsfesten. Her viser den norske båten 'Jotun' hvor raskt det kan gå under fjorårets race.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Det er ikke kjent hvor båtsportens formel-1 blir flyttet, men andre norske byer er aktuelle.

Det sier Per Carsten Michelsen, festivalsjef for Norwegian Grand Prix Arendal.

Arendal ble for liten

Arrangørene har slitt med dårlig økonomi. I fjor reddet det lokale næringslivet båtracet fra konkurs. Mens både Arendal kommune og Aust-Agder fylkeskommune sa nei til igjen å åpne pengekassa.

Det er denne manglende økonomisk støtte fra det offentlige som ifølge Agderposten er hovedårsaken til beslutningen om at sommerens Norwegian Grand Prix blir det aller siste i Arendal.

– Vi har slitt med økonomien de siste tre årene. Vi føler at det er de samme menneskene vi maser på hele tida og vi får ikke de svarene vi ønsker, sier festivalsjef Michelsen til NRK.

Jeg tror vi trenger et større omland rundt oss for å få til den økonomien som skal til for å ha et slikt arrangement, sier Michelsen.

Andre byer er aktuelle

Norwegian Grand Prix har vært en kraftig markering i bybildet og en folkefest for mange. Med unntak av 5 års opphold har arrangementet holdt stand i Arendal siden 1994. Men fra i sommer er det slutt på fartssirkuset.

Arendal blir for liten for et så stort og kostbart arrangement.

– Jeg tror vi trenger et større omland rundt oss for å få til den økonomien som skal til for å ha et slikt arrangement, sier Michelsen.

Hvor brølet fra ekstremt raske millionbåtene vil kunne høres fra neste år er foreløpig ikke klart, men ifølge Michelsen jobbes det med saken.

Kanskje kan det bli i Vest-Agder, i alle er de tre byer i andre fylker enn Aust-Agder som er aktuelle for Norwegian Grand Prix.

Video fc7ded30-ddc7-41b3-a080-7225daa33b0f.jpg

Økonomien stopper NGP

VIDEO: Det smerter en av båtracets initiativtakere på 80- og 90-tallet - at det nå er slutt.