Hopp til innhold

Får over 50 slanger gratis

Den Lille Dyrehage i Gjerstad skal ta seg av et større parti slanger og øgler, etter et stort beslag i Hønefoss. - Dette er synd for eieren, sier daglig leder i dyrehagen.

Slange i Den Lille Dyrehage

En av de store slangene som allerede finnes i Den Lille Dyrehage. (Arkiv)

Foto: Knut Andreas Stalleland Tegnander / NRK

Tidlig fredag morgen fikk Den Lille Dyrehage i Gjerstad en telefon fra Mattilsynet i Hønefoss. De hadde hele 51 slanger og 2 øgler som trengte et hjem.

- Vi kjørte til Hønefoss og bisto Mattilsynet med å pakke ut "godsakene", slik vi ser på det, og tok de med tilbake til dyrehagen i Gjerstad, sier daglig leder i Den Lille Dyrehage, Terje Jensen.

Beslaget ble gjort i en privat bolig, og besto for det meste i teppepyton, kongepyton og treboa. Jensen synes det er synd på eieren:

- For vedkommende er dette en trist situasjon, men han var godt fornøyd med at vi kunne ta oss av dyrene.

Håper på lovendring

Norge er ifølge Jensen det eneste landet i verden med totalforbud mot reptiler, og han synes at dette snart bør gjøres noe med:

- Vi i Den Lille Dyrehage er av den oppfatning at vi synes det hadde vært riktig å få en lovendring i Norge, slik at det hadde vært lov å ha visse enkle reptilarter.

Jensen forsikrer om at slangene skal få det greit i Gjerstad:

- De skal få det veldig fint hos oss. Noen må vi kanskje plassere ut i andre dyreparker, men vi har uansett plass til alle inntil videre. Men det er klart at det begrenser seg hvor mange vi kan ha i utstillingen av samme art.

Utvider stadig

Beslaget, som dyrehagen får gratis, er et bra tilskudd på tilbudet som allerede finnes i det som begynte med ganske lite.

I år har det åpnet en ny liten bondegård i parken, samt nytt oteranlegg ute, og ikke minst surikatanlegget.