NRK Meny
Normal

Kortfilmfestivalen får ikke støtte til lokal stilling

Kortfilmfestivalen ønsker å styrke forholdet til Grimstad ved å opprette en deltidsstilling i byen, men får ikke penger fra kommunen.

Kortfilmfestivalen i Grimstad

Ordfører i Grimstad Hans Antonsen under åpningen av den internasjonale kortfilmfestivalen i Grimstad i 2012.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Festivalen har fått kritikk for manglende oppslutning i lokalbefolkningen. En ansatt til stede i Grimstad utenom festivaltid, vil styrke den lokale forankringen, mener daglig leder Anita Svingen i Kortfilmfestivalen.

– Det ville være en fin måte å kunne være mer aktiv og deltagende i Grimstad-området på utenom festivaltiden, sier hun.

Søkte om 200.000

Kortfilmfestivalen søkte om 200.000 kroner fra Grimstad kommune for å opprette stillingen, men fikk avslag.

– Vi vil se om vi kan søke igjen, om vi utarbeider ny søknad eller prøver igjen til neste år. Uansett kommer vi til å ha stort fokus på å jobbe lokalt i Grimstad og Aust-Agder, sier Svingen.

Kan bli aktuelt senere

Kommunalsjef Bjørn Kristian Pedersen i Grimstad kommune, sier de ikke fant penger til stillingen i år, men at det kan bli aktuelt senere.

– Jeg vil tro det kan bety ganske mye for tilhørigheten til Kortfilmfestivalen, og for folks engasjement i forhold til festivalen dersom det kan skje ting i regi av festivalen ellers i året, sier Pedersen.

Han tenker at man kanskje kan koble slik aktivitet med skoler.

Kortfilmfestivalen mottar årlig 800 000 kroner i støtte fra kommunen. Tidligere i år vakte det reaksjoner da rådmannen foreslo å kutte støtten på grunn av kommunens dårlige økonomi. Det politiske flertallet valgte å fortsette støtten.