Normal

Får ikke posten tidsnok

Innbyggere i Gjerstad og Vegårshei irriterer seg over treg post etter at Posten flyttet sorteringsstedet fra Risør til Vestfold for én måned siden. Posten mener problemene skyldes at mange ikke bruker de nye veinavnene som er innført.

Posten-logo

Mange innbyggere i Gjerstad og Vegårshei opplever å måtte vente ekstra lenge på brev og aviser.

Foto: Nejad, Arash / SCANPIX

Fra november har de østligste kommunene i Aust-Agder fått posten sin sortert i Stokke i Vestfold. Tidligere har posten blitt sortert på Akland i Risør, og det nye sorteringsstedet har ført til hodebry for kommuner og innbyggere.

Har måttet avlyse møter

Etter endringen opplever nemlig mange innbyggere i Gjerstad og Vegårshei å måtte vente ekstra lenge på både brev og aviser. Rådmann Lars Lauvhjell i Gjerstad sier kommunen har sett seg nødt til å utsette kommunale møter grunnet treg postgang.

– Det har vært problematisk fordi vi ikke har fått sakspapirer i tide til møter. Vi måtte avlyse et møte i eldrerådet fordi rådmannens forslag til budsjett ikke hadde nådd frem til alle, sier Lauvhjell.

Det er omtrent én måned siden posten endret sted for hvor de sorterer brev og annen post. Ifølge rådmannen begynner ting nå å gå litt bedre. Men det har lenge vært mye kaos.

– Mange av brevene vi har sendt ut har vi fått i retur, og post inn til kommunene har også tatt lenger tid, sier rådmannen.

Deres adresse bør være ganske klar?

– Ja, vi har stusset litt på det. Det har nok vært en del i det systemet som kanskje ikke har gått fullt som det skulle fra postens side heller. Det må det være, for det har vært litt for mye av sånne ting.

Men det er ikke kun kommunal post som har blitt forsinket. Magne Ingolf Madsen driver bensinstasjonen på Myra i Vegårshei. Både han og kundene har irritert seg over treg postgang.

– Vi merker det hender at posten kommer litt seint. Hvis ikke avisen kommer så blir folk misfornøyde. Men jeg tror nok at de som kjører posten gjør en kjempegod jobb, for de finner jo frem, sier han og legger til:

– Men det stokker seg bokstavelig talt i Stokke.

Mener nye veinavn har skylden

Pressesjef i Posten Norge, John Eckhoff, innrømmer at posten hadde noen utfordringer de første ukene etter at de endret sorteringssted.

John Eckhoff

Pressesjef i Posten Norge, John Eckhoff, beklager at posten i en periode har brukt lang tid på å komme frem.

Foto: Håvard Jørstad / Posten

– I starten hadde vi noen problemer rundt omleggingen. Det ble daglig fulgt opp, og vi har gjort flere tiltak for å få ryddet opp i dette.

Omtrent samtidig som posten endret sorteringssted, innførte også kommunene Gjerstad og Vegårshei nye veiadresser. Eckhoff beklager at Gjerstad kommune har opplevd forsinkelser på post. Men han mener noe av problemet skyldes at mange ikke bruker de nye gatenavnene.

– Det er veldig beklagelig. Men vår omlegging til ny sortering har skjedd samtidig som Gjerstad og Vegårshei har fått nye veiadresser. Det har vi ryddet opp i, og nå skal mesteparten av posten komme ut sånn som den skal, sier Eckhoff.