Normal

Får hjelp fra England

Britisk politi hjelper nå politiet i Arendal med ta seg av unge bråkmakere.

Bjørn Hareide og dørverter i Arendal

Politimester Bjørn Hareide gikk patrulje for å se nattelivet i Arendal på nært hold. Fokus på politiets nærhet til ungdommer kan nå bli enda viktigere.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Erfaringer fra ungdomsarbeid som britisk politi har gjort, skal hjelpe Arendal til å ta hånd om voldsproblemer blant ungdom.

Tre engelske politifolk er nå i Arendal, for å bidra med sine erfaringer, og arendalspolitiet kan lære mye tror Trine Taraldsen, leder av forebyggende avdeling i Arendal.

- De følger opp ungdommene sine ganske spesielt, fordi de reiser ut og møter dem der de er og følger dem opp derfra. Jeg tror de kan læse oss mye og at de kan gi oss nye idéer og inspirere oss, sier Taraldsen.

Gode erfaringer

Lenge før den siste debatten om "BankeDuByen" dukket opp, hadde arendalspolitiet gjort avtaler med politiet i Cornwall i England.

De har nemlig gode erfaringer med hvordan man skal håndtere ungdomskriminelle. 

Prosjektleder for Cornwall-politiet, Alan Minier, håper at hans metoder skal hjelpe arendalspolitiet. Og en viktig del av opplegget er å følge opp de unge hver for seg.

- Vi møter ungdommene der de er og prøver å finne ut hva som må gjøres for dem, og så faktisk gjøre det. Jeg håper at vårt prosjekt også kan føre til forbedringer her, sier Minier.