Hopp til innhold

Får bare betinget lisens

Både Start og Amazon Grimstad må dokumentere positiv egenkapital før årets utgang for å få lisens til å fortsette i toppseriene.

Start jubler

Start må dokumentere positiv egenkapital innen 31. desember. Det vil trolig gå bra. Klubben regner med å ha en positiv egenkapital på rundt seks millioner kroner ved årets utløp.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Både Start og Amazon Grimstad har bare fått betinget lisens for neste sesong av Klubblisensnemnda.

De må kunne dokumentere positiv egenkapital innen 31. desember om de vil spille eliteseriefotball i 2010.

Men sørlandets toppklubber er ikke alene, for hele 17 norske klubber er i samme situasjon, blant andre Lyn, Tromsø, Strømsgodset og Stabæk.

Forventer positiv egenkapital

Start Toppfotballs økonomi er meget anstrengt og det forventes et underskudd i 2009 på om lag 14 millioner kroner.

Men alt tyder på at Start vil komme seg over den økonomiske kneika. Kristiansand kommune vil trolig gi Start Toppfotball et nytt lån på fire millioner kroner i år og to millioner neste år, mot at Start-eier Ernst Ravnaas spytter inn fem millioner selv.

Start Toppfotballs egenkapitalen ved slutten av året forventes å være om lag seks millioner kroner. Dersom kommunen ikke yter et lån i år, må Ravnaas tilføre ytterligere midler. Han har siden august tilført Start Toppfotball 11,8 millioner som ansvarlig lån.

Forstår ikke hvorfor

Amazon Grimstad har slitt med økonomien i flere år, men styreleder Hans Inge Sævareid sier klubben har lagt stor vekt på å få drifta inn i skikkelige former og i år ikke vil gå med underskudd.

Amazon Grimstad

Amazon Grimstads regnskap vil gå i balanse i år, derfor synes styreleder ans Inge Sævareid det er merkelig at Fotballforbundet bare har gitt dem betinget lisens for toppseriespill neste år.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Han forstår ikke hvorfor Fotballforbundet bare har gitt Amazon betinget lisens.

– Jeg synes dette er ubehagelig, men jeg regner med å få lisens. Mange klubber kjører med store underskudd i år, det gjør ikke vi. Vi er i balanse i inneværende år. Ut fra det vi så da vi sendte søknaden, mener vi at vi oppfyller kravet når det gjelder egenkapital, sier Sævareid.

Han reagerer på at Fotballforbundet ikke har kontaktet klubben for å informere dem om hvorfor de bare får betinget lisens, før de offentliggjør det på en pressekonferanse.

– Vi har ikke fått noen signaler fra Fotballforbundet, så jeg vet rett og slett ikke hvorfor dette har skjedd. Jeg har ikke fått beskjed om hvorfor de mener at vi ikke har positiv egenkapital og må høre med forbundet hva som er grunnen til at de skriver det de skriver.

Sævareid sier Amazon er avhengig av å få inn flere sponsormidler, men at dette ikke har noe å gjøre med lisensen.

– Klubben har noen ansvarlige lån, som skal være innfridd innen 2012, men det har vi lov til å ha. Kanskje er det noe i forhold til de ansvalige lånene de vil ha avklart, men det ville jeg satt pris på om de hadde informert oss om før pressekonferansen, sier Sævareid.