NRK Meny
Normal

Leteaksjonen er avsluttet

Søket etter eventuelle personer i sjøen i Søgne er avsluttet. Trolig er båten som ble funnet drivende med motoren i gang forlatt med vilje.

Lette i sjøen etter funn av båt med motoren i gang.

En tom båt som ble funnet med motoren i gang, utløste stor leteaksjon i Søgne søndag formiddag. Båten var trolig stjålet og forlatt, sier Sven Arild Evertsen i Redningsselskapet.

Hovedredningssentralen meldte at en mindre båt med motoren i gang og årene ute ble funnet drivende ved Ny-Hellesund i Søgne like etter klokka 08.00 søndag.

Like etter klokka 12.00 opplyser Hovedredningssentralen at søket er avsluttet.

– Området er grundig gjennomsøkt. Det er stor sannsynlighet for at vi ville funnet vedkommende om en eller flere personer hadde falt over bord, sier vakthavende redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Saken fortsetter under bildegalleriet

Stor aksjon

Et SeaKing redningshelikopter, redningsskøytene i Mandal og Kristiansand, en Røde Korsbåt, en båt fra kystvaktskipet «Nornen» og brannmannskaper fra Søgne søkte i området.

I tillegg deltok flere i private båter. Hovedredningssentralen oppfordret alle båter i området til å delta i søket.

– Når vi får melding om en båt som driver midt i fjorden med motoren i gang blir vi på hugget, for da har vi grunn til å tro at noen har havnet over bord, sier Åmlid.

Leteaksjon Søgne

Et SeaKing-helikopter henger over leteområdet i søgneskjærgården.

Foto: Knut Knudsen Eigeland / NRK

Sist brukt torsdag

Båten ble søndag morgen raskt lokalisert og lagt til land ved Årosveden. Det er snakk om en gammel, åpen livbåt i aluminium. Allerede tidlig var det mistanke om at båten var stjålet fra Høllen.

– Vi jobber med å få tak i eier av båten for å høre hvem som kan ha brukt den og om den eventuelt kan være stjålet, sa operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt til NRK søndag morgen.

Etter å ha vært i kontakt med båteier opplyste også Hovedredningssentralen at båten trolig er stjålet og at båteier sier han sist brukte båten torsdag.

Ingen funn

Området man lette i var først og fremst fra Springdansen utenfor Høllen til Ny-Hellesund til Hærøya, ifølge Åmlid.

Like før klokka 12.00 opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge at søket er avsluttet uten funn og alle ressurser er tilbakekalt.

«HRS har ikke lenger grunn til å tro at noen har falt over bord.» skriver de på Twitter.

En båtfører i Redningsselskapet sier til NRK at de tror båten er stjålet og forlatt med vilje.

Laster kart, vennligst vent...

Båten ble funnet drivende midt i fjorden i Søgne i Vest-Agder. Søket ble konsentrert om området Høllen - Ny-Hellesund - Herøya, opplyser Hovedredningssentralen.