Bombegruppa uskadeliggjorde eksplosivene

Politiets bombegruppe fra Oslo kom til Grimstad mandag etter at det ble funnet eksplosiver i skogen ved Fjære.

Politiets bombegruppe fra Oslo er tilkalt etter at det ble funnet eksplosiver i skogen ved Fjære i Grimstad.

NETT-TV: Intervju med politiets innsatsleder Kurt Ulven.

Ifølge politiet fikk de mandag en bekymringsmelding hvor det ble opplyst at en person var i besittelse av det som ble oppfattet som sprengstoff.

Politiet ved Fjære i Grimstad

Politiet ved Fjære i Grimstad.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

Væpnet politiet rykket ut til stedet og pågrep en person. Ifølge operasjonsleder Martin Ugland skal selve pågripelsen ha skjedd uten dramatikk.

Bombegruppa fra Oslo

På bakgrunn av funnet som ble gjort på stedet, valgte Agder politidistrikt å tilkalle bombegruppa fra Oslo politidistrikt.

– Vi ønsker at eksperter skal sjekke ut hva slags sprengstoff eller eksplosiver det er snakk om, sier Ugland.

Ved 18.30-tiden opplyste politiet at bombegruppa hadde uskadeliggjort eksplosivene, og ville ta med seg restene til Oslo, der Kripos skal analysere deler av gjenstanden.

– Ja, innholdet i sekken er uskadeliggjort. Området ved Fjære vil åpnes i løpet av kveld, opplyser operasjonsleder hos politiet, Per Kristian Klausen.

Det er ikke kjent hva slags eksplosiver som er funnet.

Ville skade seg selv

Den pågrepne ble brakt til Arendal politistasjon.

Politiets innsatsleder Kurt Ulven forteller at en mann i området ved Fjære gav beskjed til politiet hadde med seg en hjemmelaget bombe som var ment å skade kun ham.

– Han forandret på et tidspunkt på planene sine, og ønsket å overgi seg til politiet. Etter en væpnet aksjon ble mannen pågrepet uten dramatikk, sier UIven.

Politiet sier mannen har forklart at bomben kun var ment å skade ham. Politiet har ikke fått bekreftet hva som er i ryggsekkem, men basert på det den pågrepne mannen sier er det en flere kilo tung hjemmelaget bombe. Politiet sperret derfor av området.

Vakthold på stedet

Bombegruppa fra Oslo ankom litt før klokken 17. Det ble satt opp vakthold på stedet inntil bombegruppa forlot stedet.

– Vi henstiller til folk å holde seg borte fra området ved Fjære inntil bomben er fjernet, sa Ulven før bombegruppa var på plass.

Det er ingen hus i området, men det er et populært turområde.

Etter det NRK forstår skal pågripelsen ha skjedd ute i terrenget.

Politiets bombegruppe skal også gå gjennom et hus i Grimstad, der mannen bodde, for å forsikre seg om at det ikke er mer sprengstoff der.

Laster Twitter-innhold