NRK Meny
Normal

Fant bandnavn etter møte med hjelpeløs kalv

De kaller seg «Yak Milk» – inspirert av en liten kalv i Dyreparken, amerikansk musikk og en positiv holdning til livet.

Philip Aanensen

Arne Philip Aanensen fra Mosby er vokalist i «Yak Milk»

Foto: Janne Aateigen / NRK

Det er nå fem år siden fire kristiansandere fant tonen, og dannet bandet "Yak Milk". På den tiden var vokalist og låtskriver Philip Aanensen opptatt av en episode han hadde opplevd da han jobbet som dyrepasser i Dyreparken i Kristiansand.

– Vi hadde en flokk jak-dyr i parken, og blant dem var det en liten kalv som fikk en trang start på livet, forteller Philip.

– Heldigvis gikk det bra med den lille, og vi kalte gruppa vår opp etter kalven, smiler Aanensen.

Selvgjort produksjon

I tillegg til Philip Aanensen består bandet av Gordon Hauge (bass), Kim Roger Larsen (tangenter) og Rune Hallandvik (gitar.)

Det er andre gang Yak Milk har spilt inn plate. På debutplata leide de seg inn i et studio, men denne gangen bestemte guttene seg for å gjøre hele produksjonen selv.

– Vi rigget oss til hjemme i kjelleren hos meg, forteller Aanensen.

– Det var en hyggelig og avslappet stemning under innspillingen og det var godt å kunne bruke den tiden vi trengte. Vi kunne roe ned, senke skuldrene og er blitt veldig fornøyde med resultatet, sier han.

Positive vibrasjoner

Musikalsk sier Yak Milk at de har prøvd å lage ei enkel og grei plate bygd på et americana-uttrykk, med fokus på akustiske instrumenter. De beskriver låtene som popmusikk pakket inn i et bluegrass-lydbilde.

– Selv om jeg skriver tekster og melodier er vi gjennom en demokratisk prosess før vi spiller inn låtene, forteller Philip Aanensen.

– Neste skritt på veien er å spille låtene for publikum, legger han til.

«Days of light and hope» er tittelen på albumet.

– Det er et uttrykk for at vi har en positiv grunnholdning til livet generelt, forklarer Philip Aanensen.

– Selv er jeg godt fornøyd med livet slik det er nå, med kone, barn og stasjonsvogn, smiler låtskriveren i Yak Milk.

I ettermiddag representerer Philip Aanensen Yak Milk på SørlandsScenen og i morgen skal musikkanmelder Øyvind Nyvoll plassere «Days of light and hope» på anmelderskalaen fra en til ti.