NRK Meny
Normal

Fant åtte kilo hasj

Politiet fant åtte kilo hasj i en leilighet i Kristiansand, og har pågrepet en mann de betegner som "en betydelig person i miljøet".

Dag Tallaksen

Leder for uro- og narkotikaavsnittet i kristiansandspolitiet, Dag Tallaksen, sier det er viktig å stoppe salget fra leiligheten (Arkivfoto).

Foto: Per Kåre Sandbakk / NRK

Politiet utførte torsdag en razzia mot en blokkleilighet på Slettheia i Kristiansand og fant til sammen åtte kilo hasj i leiligheten til en 45 år gammel mann.

- Det er et stort hasjbeslag som er gjort i en leilighet der det foregår bruk og salg på det nederste nivået. Det er forholdsvis sjelden vi gjør så store beslag, sier leder for uro- og narkotikaavsnittet i politiet i Kristiansand, Dag Tallaksen.

I avhør har mannen innrømmet å ha hatt om lag 12 kilo hasj i leiligheten, men at rundt fire kilo er solgt eller røykt opp. De åtte kiloene som fremdeles var i leiligheten er beslaglagt av politiet, ifølge fvn.no .

Stort beslag

Beslag over én kilo regnes som grov narkotikaforbrytelse. Åtte kilo hasj vil si omkring 13 000 brukerdoser og har en potensiell salgsverdi på opp mot 800 000 kroner.

Under razziaen ble også fire unge mennesker pågrepet for bruk av narko, i tillegg til 45-åringen.

At 45-åringen allerede har solgt og brukt over fire kilo hasj, vitner ifølge Tallaksen om stor trafikk og han sier pågripelsen er viktig.

- Når det ble pågrepet fem stykker, der fire av dem er rundt 20 år, og når stedet bærer preg av at det blir brukt narkotika her og at folk kan få med seg narkotika herfra, så er det viktig å stoppe dette for at ikke spredningsfaren skal bli for stor, sier Tallaksen til NRK.