NRK Meny
Normal

Fant 400 gram kokain skjult hos kristiansander (56)

Politiet frykter 56-åringen vil skjule bevis og samordne forklaringer. Fredag ble derfor den kokainsiktede mannen fengslet i fire uker.

Kristiansand politistasjon

Mannen har siden natt til torsdag sittet arrestert ved Kristiansand politistasjon.

Foto: Lars Erik Larsen

Det var ved 03-tiden natt til torsdag at 56-åringen ble stanset i en bil i Vågsbygd i Kristiansand. Mannen framstod ruset, noe som gjorde at politiet besluttet å ransake mannens bolig.

På et gjemmested i boligen fant tjenestemennene 400 gram kokain. Stoffet kan potensielt ha en gateverdi på opp mot 500.000 kroner dersom det selges i små mengder.

Samordne forklaringer

Mannen ble arrestert og framstilt for varetektsfengsling fredag ettermiddag. Politiet ba retten fengsle mannen i fire uker på bakgrunn av bevisforspillelsesfare.

Politiet frykter mannen vil benytte anledningen til å skjule bevis og samordne forklaringer med eventuelle kompanjonger dersom han løslates fra politiets varetekt.

Retten sa seg enig med politiet og gikk med på å fengsle mannen i fire uker. Samtlige uker må sones med brev- og besøksforbud. 56-åringen er også ilagt full isolasjon i de to første ukene.

Fikk stoffer at to personer

Mannen har så langt kun erkjent straffskyld for oppbevaring av 50 gram kokain, men nekter kjennskap til resten av partiet.

Etter det NRK.no kjenner til skal mannen ha forklart til politiet at to personer overleverte stoffet til ham. Etterforskerne har nå startet jakten på eventuelle bakmenn og mottakere av stoffet.

Beslaget vil bli oversendt krimteknisk avdeling for å sikre DNA-bevis og eventuelle fingeravtrykk. Politiet har også gjort beslag av mannens mobiltelefon for å gjennomgå samtaletrafikk og kontaktlister.