Normal

Fant 350.000 kroner i peisen under oppussing

Under oppussing av en leilighet i Oslo fant kristiansanderen Vemund Thorkildsen 350.000 kroner i peisen. – Det villeste jeg har opplevd, sier han.

Vemund Thorkildsen

Første tanke var å reise på en ferietur, før han skjønte at han måtte levere pengene til de som hadde rett på dem.

Foto: Privat

Det var Dagbladet som først fortalte om eiendomsmegleren som fant bortgjemte konvolutter fulle av penger i pipeløpet til peisen i oppussingsobjektet han nylig kjøpte på Majorstua i Oslo.

Ble svett

– Det føltes som å vinne i lotto. Jeg ble helt svett, og jeg og kompisene mine hylte i kor da vi oppdaget at konvoluttene var fyllt med pengesedler, sier Vemund Thorkildsen til NRK.

Den utflyttede kristiansanderen startet raskt med å pusse opp den nedslitte leiligheten etter at han fikk tilslaget på leiligheten.

– For to uker siden drev jeg og noen kompiser på med å flytte på den tunge peisen som er i leiligheten. I den forbindelse lyste vi inn mellom stålrøret og muren rundt pipa. Da så vi en mengde konvolutter som inneholdt store pengesummer, forteller Thorkildsen.

– Det er det villeste jeg har opplevd. Det var som i en film, forteller han ivrig.

Vemund Thorkildsen

Her er Vemund med pengene han og kompisene fant i pipa på oppussingsobjektet han nettopp kjøpte på Majorstua i Oslo.

Foto: Privat

Som eiendomsmegler har han vært i mange leiligheter og hørt mange historier om oppussingsobjekter.

– Men noe som ligner dette har jeg aldri hørt om. Det er rimelig spesielt, sier han.

Drømte om å reise bort

Den første tanken var å ta turen til Gardermoen og sette seg på et fly, men så kom han på andre tanker.

– Leiligheten ble kjøpt av Kreftforeningen. De hadde arvet den som et dødsbo som var testamentert til dem. Derfor er jo ikke pengene mine, og det er naturlig å gi alle pengene til dem, sier han.

Det var et eldre ektepar hadde bodd i leiligheten før den ble overtatt av Kreftforeningen.

På grunn av mye arbeid i leiligheten og travle dager på jobb har han ikke fått talt opp alle pengene før nå, og mandag ettermiddag overleverer Thorkildsen pengene til Kreftforeningen i Oslo sentrum.

– Et godt formål

– De ble veldig glade for den uventede gaven og sier de setter pris på at jeg er ærlig og overleverer pengene til dem, sier han.

Vemund Thorkildsen jobber som eiendomsmegler i Oslo, og flyttet fra Kristiansand i 2009. Det var kolleger som tipset media om funnet av pengene.

– Ja, det var ikke slik at jeg selv ringte rundt til aviser og fortalte om dette, sier han.

Han sier det er lett å overlate pengene til Kreftforeningen, selv om pengene hadde kommet godt med i oppussingen av leiligheten som han kjøpte for 1,1 millioner kroner over takst.

– Det er et godt formål, og de gjør en viktig jobb. Og det var aldri noe alternativ å beholde pengene selv. Selv om jeg drømte om en lang ferietur de første ti minuttene, sier han.