Hopp til innhold

Advarer mot falske billetter

Siden Hove-porten åpnet i går har flere publikummere blitt nektet inngang på grunn av falske billetter. Billettene var kjøpt på nettet.

Konsert Hove

Første festivaldag på Hove bød på fengslende konserter for et rekordstort publikum. Enkelte måtte betale dobbel pris.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Falske billetter er er økende problem på Hove. Festivalledelsen advarer nå mot at billetter som ikke er gyldige er i omløp.

– Det er et generelt økende problem for alle konsertarrangører. Vi må bare minne folk om at de må kjøpe billettene sine via de offisielle kanalene, sier pressetalsmann, Gaute Drevdal.

Ekstra dyre konserter

Men det er det langt fra alle som har gjort. Mads Børve fra Sandefjord og tre av kameratene hans var blant dem som i går ble stoppet ved inngangen til festivalområdet på Tromøya.

De hadde kjøpt billetter i god tro - blant annet på nettstedet Finn, noe som viste seg å bli en dyr erfaring.

– Vi fant ut at vi hadde falske billetter og slapp ikke inn. Da måtte vi kjøpe nye til full pris. Det var de i luka som merket på billettene at de ikke var helt identiske med de ekte billettene, de var blant annet brukt litt blankere papir, sier Børve.

– Kjøp via offisielle kanaler

Hovefestivalen advarer nå sterkt mot å kjøpe billetter på denne måten.

– Å kjøpe ting brukt eller på Finn innebærer en risiko. Det er en sjanse man tar når man går til en uoffisiell kanal. Det blir som å kjøpe tjuvgods på nettet. Man må sikre seg at det man kjøper er korrekt, sier Drevdal

– Hva skjer når feststemte publikummere tropper opp med falske billetter?

– Da kan vi ikke gjøre annet enn å si at disse billettene er forfalsket, og opplyse folk om at de må kjøpe billettene via offisielle kanaler. Vi opplyser alltid i vår markedsføring hvor folk skal kjøpe billettene sine.