Hytteprisene falt mest i Sirdal

Hytteprisene falt med hele 20
prosent i Sirdal i fjor.

Snø i Sirdal

I Sirdal falt hytteprisene hele 20 prosent i 2008.

Foto: Torunn Tørneng / NRK

Pristoppen er passert på fjellet. Gjennomsnittsprisen for en fritidseiendom i den norske fjellheimen er nå på nivå med det den var i 2006.

Ved utgangen av 2008 lå prisene i snitt 13 prosent lavere enn ved utgangen av 2007. En fjellhytte i Norge koster nå i snitt 1,95 millioner kroner.

Eiendomsmegler Eivind Bjorå i ABCenter, som er en av de største meglerene i Setesdal, bekrefter at prisnivået i Setesdal nå er det samme som for fire år siden.

Salget økte etter nyttår

Ifølge Bjorå har han solgt 14 fritidsiendommer på Hovden og Brokke siden nyttår. Det er en stor oppgang fra fjorårets siste kvartal, da markedet sto omtrent stille.

Bjorå sier det særlig er hytter i mellomklassen som nå blir solgt.

Sirdal helt på bunn

Til tross for at prisene har sunket, er folk er likevel fortsatt villige til å betale ekstra for hytter som ligger høyt, er nybygde og har kort vei til skitrekk, viser en analyse Eiendomsmeglerforetakenes forening har fått uført.

Både i Hemsedal og på Geilo steg hytteprisene i løpet av fjoråret, og disse stedene er på pristoppen i Norge, med en gjennomsnittspris på tre millioner kroner.

I motsatt ende av skalaen ligger Sirdal, der hytteprisene falt hele 20 prosent i 2008.

På landsbasis ble det lagt ut færre fjellhytter for salg i fjor. I tillegg tok det lengre tid å få solgt fritidseiendommene.