Faith No More til Hove

Faith No More gjenforenes på Tromøya.

Mike Patton

Mike Patton, frontfigur i Faith No More

Foto: JIM COOPER / AP

Det er over ti år siden Faith No More formelt ble oppløst, og mange var overrasket da gruppa for en måned siden annonserte at de vil gjøre noen utvalgte gjenforeningskonserter i Europa i sommer.

På turnelista står Hovefestivalen.

– Det er ingen selvfølge at de tar seg tid til Norge i det hele tatt, så da vi fikk den endelige beskjeden stod jubelen i taket., sier Gaute Drevdal, pressetalsmann for Hovefestivalen.

90-talls stjerner

Faith No More er bandet som på tross av grenseløs sjangeroverskridelser ble enormt populære i løpet av 90-tallet og solgte et titalls millioner av plater verden over.

Bandet ga ut seks album før de pakket ned i 1998, men ikke uten å sette spor på andre områder også. Keyboardist Roddy Bottum ble verdenskjent da han som første metal-artist stod frem som homofil.

og bandets energiske og karismatiske frontmann Mike Patton startet det anerkjente plateselskapet Ipecac Recording. Patton har samarbeidet med norske kunstnere.

LES: KJÆRLIGHET VED FØRSTE BLIKK

Siste headliner på plass

Med Faith No More er den siste headlineren til Hovefestivalen på plass. Tidligere er Franz Ferdinand, metalgruppa Slipknot og Las Vegas-bandet The Killers bekreftet.

Faith No More er siste navn ut på hovedscenen torsdag den 25. juni.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Olivias (7) foreldre reagerer på ultralyd-vedtak

Olivias (7) foreldre reagerer på ultralyd-vedtak