NRK Meny

Faith No More til Hove

Faith No More gjenforenes på Tromøya.

Mike Patton

Mike Patton, frontfigur i Faith No More

Foto: JIM COOPER / AP

Kilde: Hovefestivalen.no

Artikkelen er flere år gammel.

Det er over ti år siden Faith No More formelt ble oppløst, og mange var overrasket da gruppa for en måned siden annonserte at de vil gjøre noen utvalgte gjenforeningskonserter i Europa i sommer.

På turnelista står Hovefestivalen.

– Det er ingen selvfølge at de tar seg tid til Norge i det hele tatt, så da vi fikk den endelige beskjeden stod jubelen i taket., sier Gaute Drevdal, pressetalsmann for Hovefestivalen.

90-talls stjerner

Faith No More er bandet som på tross av grenseløs sjangeroverskridelser ble enormt populære i løpet av 90-tallet og solgte et titalls millioner av plater verden over.

Bandet ga ut seks album før de pakket ned i 1998, men ikke uten å sette spor på andre områder også. Keyboardist Roddy Bottum ble verdenskjent da han som første metal-artist stod frem som homofil.

og bandets energiske og karismatiske frontmann Mike Patton startet det anerkjente plateselskapet Ipecac Recording. Patton har samarbeidet med norske kunstnere.

LES: KJÆRLIGHET VED FØRSTE BLIKK

Siste headliner på plass

Med Faith No More er den siste headlineren til Hovefestivalen på plass. Tidligere er Franz Ferdinand, metalgruppa Slipknot og Las Vegas-bandet The Killers bekreftet.

Faith No More er siste navn ut på hovedscenen torsdag den 25. juni.