NRK Meny
Normal

Fævennen sier ja til fusjon

Fædrelandsvennen sier ja til den store mediesammenslåingen. Nå blir den trolig en realitet.

- Fusjonen er viktig, særlig med tanke på utvikling av nye medier som nettavisen og web-TV, sier sjefredaktør Finn Holmer Hoven til NRK Sørlandet.

Nå kan mediehusene Fædrelandsvennen, Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad i fremtiden dele på utviklingskostnadene.

Vedtaket i Fædrelandsvennens generalforsamling var enstemmig.

Ryddet av veien

Allerede før generalforsamlingene var startet i Schibsted og de tre regionavisene som skal delta i Media Norge-fusjonen, ble siste hinder på eiersiden ryddet av veien torsdag ettermiddag, skriver NTB.

Etter presentasjonen av fjorårets tall for Schibsted opplyste konsernsjef Kjell Aamot at han like før stengetid på Oslo Børs hadde kjøpt aksjer for 333 millioner kroner i Stavanger Aftenblad, opplyser nettstedet E24.

Svenske solgte

Selger er svenske Stig Fredriksson som hele tiden har gitt uttrykk for sin misnøye med Media Norge-planene. De fleste har tatt for gitt at Fredriksson bare har spekulert i å få best mulig pris for aksjene og at hans prinsipielle innvendinger mot Media Norge bare har dekket over ønsket om en best mulig pris.

Selv om kjøpet ikke gir Schibsted større innflytelse på generalforsamlingen i Stavanger Aftenblad senere torsdag kveld, vil en motstander av fusjonen i det minste være borte.

Ja mer sannsynlig

Ingen aksjonær kan stemme for mer enn 5 prosent av den fremmøtte aksjekapital på Aftenbladets generalforsamlinger. Sannsynligheten for et ja til fusjonen er imidlertid vesentlig høyere etter at Fredriksson er ute avisen.