– Det har gått forbausende bra

Uværet på Sørlandet har så langt ikke ført til mange og omfattende strømbrudd. Det opplyser Agder Energi til NRK torsdag ettermiddag.

Strømstans

Linjenettet har klart seg godt gjennom uværet på Sørlandet i dag, og det har vært få feil å rette for montørene.

Foto: Leif Dalen / NRK

– Det har gått forbausende bra så langt. Vi har hatt den sterkeste vinden langs kysten, fra Lista og østover, og det er en del av kysten som er vant til mye dårlig vær.

Det sier kommunikasjonsdirektør i Agder Energi Christian Altmann.

Han sier linjenettet til Agder Energi har klart seg godt gjennom uværet som har passert landsdelen.

Få problemer

Christian Altmann

Kommunikasjonsdirektør i Agder Energi, Christian Altmann, sier uværet har skapt få strømproblemer i landsdelen så langt.

Foto: Privat

– Linjenettet har stått seg ganske godt. Vi har hatt veldig få utfall. Litt i Farsund og noe på Flekkerøya. Sistnevnte hadde mest sannsynlig ikke sammenheng med været, sier Altmann.

Han sier Agder Energi har vært på alerten og fulgt nøye med på uværet som har truffet landsdelen.

– Vi har sittet langt fremme på stolkanten og varslet godt internt slik at vi har hatt tilgjengelige mannskaper til å reise ut å jobbe dersom det skulle være behov. Vi har ikke satt formell beredskap. Til det var ikke værvarselet dårlig nok, sier Altmann.

Han sier at Agder Energi likevel har hatt beredskapskontakt med Fylkesmannen i forkant av uværet.

Ber folk være beredt

– Det er ventet mer vind utover ettermiddagen og kvelden. Dere er formelt sett ikke i full beredskap. Hva tenker dere om beredskapen og mulige strømutfall fremover?

– Utover kvelden så dreier vinden mer nordvestlig. Vi får sannsynligvis økende vind og noe kaldere vær. Så vi har fortsatt et våkent øye på værvarselet og vi ber folk og kundene våre om å ha en mental beredskap på at strømmen kan forsvinne, sier han.

– Ja, hvordan gjør man det?

– Du må ha en lommelykt, litt stearinlys og kanskje litt kaffe på termos, og kanskje tenke på muligheten for en alternativ middag, sier Altmann.

Han legger til at Agder Energi har veldig god oversikt over hvem som har eller ikke har strøm til enhver tid.

– Vi har veldig bra oversikt på nettsentralen vår, sier han.