NRK Meny
Normal

Et betydelig vegkryss

Evje og Hornnes har nå flere arbeidsplasser enn før forsvaret dro fra kommunen.

Evjemoen

Evjemoen: Der Forsvaret tidligere holdt hus, er det nå nye aktiviteter.

Evje og Hornnes mistet mange arbeidsplasser da Forsvaret dro fra Evjemoen for seks år siden, men nå yngler området av nye virksomheter.

Bjørn Ropstad

Ordfører Bjørn Ropstad i Evje og Hornnes.

Foto: Berge, Asbjørn Odd / Asbjørn Odd Berge/NRK

Evje og Hornnes kommune har nå faktisk flere arbeidsplasser enn før Forsvaret dro fra kommunen.

Det er ordfører Bjørn Robstad glad for.

- Dette hadde vi ikke trodd. Vi ble overrasket selv, da vi begynte å oppsummere tallene. Men vi har faktisk klart å skape så mye at vi har erstattet Forsvaret, sier Robstad.

Tro på framtida

I dag skjer det mye på Evjemoen, og enda mer vil skje når fengselet åpner før jul.

- Ting skapes på Evjemoen. Vi har Evjeklinikken som gir rundt 30 arbeidsplasser, fengselet vil gi rundt 20 arbeidsplasser og i tilllegg er det mange små firma som er etablert her. Men de fleste arbeidsplassene ligger faktisk utenfor Evjemoen, sier Robstad.

Innbyggertallet vokser

Ordføreren er også fornøyd med at folketallet i kommunen øker.

Kommunevåpen Evje og Hornnes

Kommunevåpenet forteller sitt om at Evje og Hornnes også tidligere har måttet omstille seg. Gruvedriften, som gav mange arbeidsplasser, er det slutt på.

- Det er veldig hyggelig å se at vi har hatt en god vekst i befolkninga, og at vi har en god befolkningssammensetning. Folk kommer hit og vil bo her. Jeg tror vi vil vokse i tida framover, sier Ropstad.

Når soldatene forsvant, forsvant også utelivet fra Evje. Men det vil snart forandres tror ordføreren. I tillegg mener han at snø, fjell og elv trekker folk til kommunen i framtida.

- Vi ligger midt i Agder, vi er et betydelig veikryss. Bor du her, rekker du over store deler av Sørlandet på én time, sier Robstad.