Politiet vil snakke med denne mannen

Etterforskerne vil komme i kontakt med mannen på bildet i forbindelse med etterforskningen av overfallsvoldtekten i Furulunden i Mandal.

Overvåkingsvideo Mandal

Politiet har gått ut med en overvåkningsvideo av en mørkkledd mann utenfor Mandalshallen natt til søndag 14. august, som etterforskerne ønsker å komme i kontakt med.

Leif Vagle

Politistasjonssjef Leif Vagle i Mandal.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

Mannen på filmen oppholder seg like ved stedet politiet fant veska som tilhører kvinna som har forklart at hun ble overfalt og voldtatt i Furulunden på vei fra byen til campingplassen.

– Vi ber personen kontakte politiet. Dette er en ren etterlysning. Vi har ikke noen formening om dette er gjerningsmannen. Men vi mener han kan være av interesse for oss fordi han er der i det aktuelle tidsrommet, sier politistasjonssjef Leif Vagle i Mandal.

Våt og gjørmete mann

Vagle ber også folk som kan ha sett en våt og gjørmete mann i området rundt Furulunden og Mandalshallen i tidsrommet mellom klokka 02.00 og 03.00 i Mandal natt til 14. august om å melde fra til politiet.

– Under overfallet ble det et basketak. Det er en bekk med en del gjørme der overfallet skjedde, så vi er ganske sikre på at gjerningsmannen ble våt og kanskje møkkete på buksene og skoene.

Ifølge Vagle leter politiet etter en relativt ung mann som er lys i huden, sannsynligvis utenlandsk. Han hadde mørkt tøy.

Åstedet for voldtekten i Mandal

Politiet ber alle som har oppholdt seg i Furulunden og områdene rundt mellom klokka 02.00 og 03.00 natt til søndag under Skalldyrfestivalen om å melde fra.

Foto: Per-Kåre Sandbakk

Ber mulige vitner melde seg

Det var mye folk i Mandal den aktuelle kvelden på grunn av den årlige Skalldyrfestivalen. Derfor går politiet ut med etterlysningen også nasjonalt, og har ingen formening om mannen de søker er lokal eller ikke.

– Man regner med det var 60 000 personer innom festivalen fra torsdag til søndag, og mange kommer utenbys fra, så det er helt umulig for oss å si, sier Vagle.

Politiet ønsker nå å kartlegge all bevegelse mellom klokka 02.00 og 03.00 i Furulunden og områdene rundt den aktuelle natta.

– Vi ber alle tenke gjennom om de kan ha oppholdt seg i området og melde seg slik at vi kan få sannsynliggjort bevegelsene til gjerningsmannen før og etter overfallet. Vi ber vitner om å ikke selv vurdere hva de kan ha sett og hørt, men la politiet ta den avgjørelsen, sier Vagle.

– Dette er et stort puslespill. Noen brikker faller på plass med denne overvåkningsvideoen, men det er ennå mange brikker igjen. Det er vitner og publikum som sitter på nøkkelen her og vi ber igjen samtlige om å tenke gjennom om de har vært i området og ringe politiet i Agder.