NRK Meny
Normal

Gutt påkjørt på vei til skolen

En elev ved Haumyrheia skole på Søm skal fredag morgen ha blitt påkjørt av en bil. Bilføreren stakk fra stedet, og politiet ber om tips i saken.

Haumyrheia skole

Gutten var på vei til Haumyrheia skole på Søm i Kristiansand da han skal ha blitt truffet av en svart Volvo.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Gutten, som går på 8. trinn ved Haumyrheia, var på vei til skolen, da han i 08-tida skal blitt truffet av en bil.

Ifølge ledelsen ved skolen ble gutten truffet etter at han satte fra seg sykkelen for å gå over heia til skolen, men de vet ikke akkurat hvor påkjørselen skal ha skjedd.

Gutten har små skader, men blir undersøkt av lege. Han har ifølge politiet vondt i foten, og ble hentet av sin mor og undersøkt på legevakten.

Stoppet ikke

Ifølge gutten stoppet ikke bilen, men kjørte bare videre. Det var mørkt på stedet og gutten har ikke gitt annet signalement av bilen enn at det var en svart Volvo.

– Føreren stakk fra stedet. Dette skjedde i en tid hvor det var mørkt og regnvær, så det var sikkert vanskelige kjøreforhold. Da er det viktig at de som kjører også tar hensyn til det, sier politibetjent Anders Flottorp.

Etterlyser tips

Saken blir anmeldt, opplyser Randesund politistasjon på Facebook. Politiet håper at deres informasjon på Facebook og Twitter skal føre til at de får tips i saken.

Flottorp sier politiet ser alvorlig på saken og sier det er viktig at folk som er i tvil om de har vært borti noe sjekker det før de kjører videre.

– Vi håper at det får så mye oppmerksomhet at personen som kjørte bilen tar kontakt med oss, sier Flottorp.

– Hva skjer dersom dere finner føreren?

– Vi må først få klarhet i hva som har skjedd, men dette kan fort bli anmeldt og så tar vi det videre derfra.

– Må kjøre forsiktig

Rådgiver ved Haumyrheia skole, Odd Inge Aabel, sier de ringte og meldte fra til politiet da gutten kom på skolen og fortalte hva som hadde skjedd.

Aabel reagerer på at bilen bare kjørte videre etter at den var borti gutten.

– Folk må kjøre forsiktig og følge nøye med når de kjører i områder der det ferdes skoleelever. Og dersom man merker at man kjører i noen, så må selvfølgelig stoppe, sier Aabel.