Etterlengtet seier til ØIF Arendal

Etter en sluttspurt vant ØIF Arendal til slutt komfortabelt i kveldens kamp mot Lillestrøm. Seieren var svært viktig etter en tung start på sesongen.

Einar Ingi Hrafnsson, ØIF Arendal

ØIF Arendal gikk offensivt ut før årets sesong. Seriestarten har ikke gått som forventet, og før kveldens kamp mot Lillestrøm var alt annet enn seier meget skuffende.

Josip Vidovic, ØIF Arendal

Selv om hjemmelaget til slutt vant kampen komfortabelt, gikk det trått i store deler av kampen. Spillerne slet med å finne hverandre og fikk aldri ridd av motstanderen skikkelig.

Lillestrøm har heller ikke fått noen god start på sesongen. En seier og fire tap var deres fasit før kveldens kamp i Arendal.

Hele første omgang var tett og jevn. Lagene hang tett på hverandre gjennom hele omgangen selv om hjemmelaget som regel hadde en ledelse på ett eller to mål.

Til pause hadde Arendal en tremålsledelse på stillingen 15-12

Treg start etter pause

I andre omgang kom ØIF Arendal tregt i gang. Det tok over fem minutter før de fikk sin første scoring. Gjestene utnyttet dette, og kom ajour på stillingen 15-15.

Dermed så det ut til å bli en ny nervepirrende kamp. Med rundt 800 tilskuere i hallen opplevde klubben sitt laveste tilskuertall på lang tid. Publikum hadde nok forventet en seier med god margin.

Det fikk de, til slutt.

Til pause hadde Arendal en tremålsledelse på stillingen 15-12.

Sterk sluttspurt

Da lagene kom ajour, virket det som hjemmelaget forsto alvoret. Forskjellen på lagene ble stor da relasjonene mellom spillerne satt bedre.

I tillegg hadde kveldens burvokter Åsmund Strat, som også ble kåret til hjemmelagets beste spiller, noen viktigte redninger.

I andre omgang gikk Lillestrøm i lange perioder uten scoring. ØIF utnyttet dette til å dra ifra.

Med et kvarter igjen var det ikke lenger tvil om at poengene skulle bli igjen i Arendal.

Kampen endte til slutt 29-21. Lars Jacobsen ble hjemmelagets toppscorer med ti mål.