Normal

Etterforskes ikke i Agder

Bildrapet på politimannen Børge Ivarsen (48) i Grimstad i forrige uke, blir ikke etterforsket av Agder politidistrikt, men flyttes til et annet politidistrikt.

Politimann drept i Grimstad

Venner og kollegaer på åstedet etter bildrapet på politimannen Børge Ivarsen. (Arkivfoto)

Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

Hvilket politidistrikt som får ansvaret for etterforskningen er ennå ikke avklart, opplyser Agder statsadvokatkontor.

Agder statsadvokatkontor har i brev til Riksadvokaten bedt om at det blir oppnevnt et annet politidistrikt som ansvarlig for etterforskningen.

Vi foreslår at noen andre overtar etterforskningen. Politidistriktet og politimester Kirsten Lindeberg i Agder mener de ikke burde etterforske saken, og det har vi tatt til etterretning. Men vi må gå via Riksadvokaten ettersom vi ikke har myndighet til å oppnevne noen andre politidistrikter.

Det sier statsadvokat Stina Sveier Nielsen ved Agder statsadvokatkontor til Agderposten.

Begravelse fredag

En 27 år gammel mann er siktet for uaktsomt drap etter at politimannen Børge Ivarsen ble kjørt ned og drept i det han var i ferd med å legge ut spikermatter på E18 ved Grimstad i 3.30-tiden natt til torsdag.

Den 48 år gamle politimannen etterlater seg kone og tre barn.

Han begraves fra Kristiansand domkirke fredag klokken 12.

Spesialenheten etterforsker politiet

Spesialenheten for politisaker skal nå avhøre politifolk i Agder politidistrikt etter bildrapet på politimannen.

Spesialenheten skal finne ut om politiet brøt regler og rutiner før en 27 år gammel mann fra Arendal kjørte ned og drepte politimannen på E18 ved Grimstad natt til torsdag.

Einar Drægebø, advokat og leder for spesialenheten i Vest-Norge, sier til NRK at spesialenheten kommer til Kristiansand for å starte arbeidet tirsdag.