Etterforsker to væpna ran i Tveit

På én uke er det utført ran på to adresser i Tveit. Ofrene er truet med våpen. Hevn kan være motivet.

Kristiansand politistasjon

En av mennene, en 18-åring, blir mandag framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett. Mannen er nå siktet for to ran.

Foto: Lars Erik Larsen

– Vi ser svært alvorlig på disse sakene, sier etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon til NRK.no. Han understreker at politiet ikke har holdepunkter for at de to ranene har noe med hverandre å gjøre.

Ifølge Nesland er det snakk om svært unge gjerningsmenn i begge ranssakene. De fleste er i alderen mellom 16 og 18 år. Det dreier seg om fire menn og én kvinne.

Jan Nesland hos politiet

Etterforskningsleder Jan Nesland sier politiet ser svært alvorlig på de to ranssakene.

Foto: Tom Nicolai Kolstad

Truet med balltre

Det første ranet skjedde på en adresse i Topdalsveien lørdag 22. november. Ifølge Nesland tok tre unge menn seg inn i en bolig og truet en ung kvinne på stedet.

– Hun ble ranet ved hjelp av et balltre. Mennene truet henne med vold. Gjerningsmennene stakk av med ulike verdisaker. Det dreier seg om blant annet smykker og busskort, sier Nesland.

Ifølge politiet skal det være en relasjon mellom offeret og gjerningsmennene. Nesland forteller at partene tilhører et rusmiljø.

De tre mennene ble pågrepet etter hendelsen. Alle har erkjent straffskyld.

Siktet for to ran

Det andre ranet skjedde én uke senere, natt til 29. november. Ifølge Nesland skal en kvinne (16) og en mann (18) ha tatt seg inn i en leilighet på Hamresanden. Offeret sov i boligen da gjerningspersonene tok seg inn.

– De truet vedkommende med en spiss gjenstand og stjal diverse ting fra boligen. Det er blant annet stjålet en klokke, en datamaskin og en mobiltelefon. Det er også tatt diverse verdikort og ei lommebok, sier Nesland.

De to gjerningsmennene er kjent av politiet fra før av. Begge har erkjent straffskyld for handlingene.

18-åringen er også siktet i en annen ranssak som skjedde i forrige uke i Posebyen i Kristiansand sentrum. Mannen blir framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett mandag.

Ifølge Nesland kan det være hevnmotiv i sakene, men han ønsker ikke å kommentere dette.