Politiet etterforsker mulig voldtekt på Hovefestivalen

En kvinne i starten av 20-årene ble i natt brakt til sykehuset i Arendal etter at hun skal ha blitt voldtatt av flere menn på Hovefestivalen. Hun skal avhøres i dag.

Logg fra agderpolitiet

Loggen fra politiet vitner om en urolig natt på Hovefestivalen i Arendal.

Foto: Skjermdump

- Politiet har fått opplysninger om at en jente i starten av 20-årene skal ha blitt utsatt for en voldtekt på Hove-området i natt. Hun befinner seg nå på sykehuset, og vil bli undersøkt ved voldsteksmottaket i løpet av dagen, sier politijurist Ingrid Thorsen i Agder politidistrikt til NRK.

Thorsen opplyset at politiet foreløpig ikke har fått en forklaring fra kvinnen, og kan derfor ikke gå inn på detaljer om det som skal ha skjedd.

Saken ble meldt inn til politiet like før midnatt. Det skal ha vært en annen person som fant kvinnen og som varslet politiet om hendelsen.

Ingen pågrepet

Politiets innsatsleder Kurt Ulven forteller til Fædrelandsvennen at flere menn kan stå bak det påståtte overgrepet.

– Fornærmede har forklart at det dreier seg om flere menn av utenlandsk opprinnelse. Vedkommende som fant henne, har påvist stedet, og det er nå sperret av. Krimteknikere er på vei for å gjøre sine undersøkelser der, sier Ulven.

Ingen gjerningsmenn er foreløpig pågrepet.

Ingrid Thorsen sier til NRK at politiet har gjort krimtekniske undersøkelser på det formentlige åstedet i løpet av natt til torsdag.

NRK har snakket med etterforskningsleder Arne Sundvoll ved agderpolitiets felles kriminalenhet. Han ønsker foreløpig ikke å uttale seg om saken før kvinnen har avgitt forklaring.

LES: 30 narkotatt på Hove

Flere tilfeller av vold

I tillegg til voldstektsmeldingen er det flere meldt inn flere tilfeller av vold på Hovefestivalen.

Like etter midnatt melder politiet at en 16 år gammel jente ble lagt i bakken og sparket og slått mot hodet.

Klokken 1.32 fikk politiet melding om at en person var skallet ned og påført brudd i nesa.

En gutt (16) meldte klokken 1.40 til politiet at noen hadde slått ham i ansiktet på Hove.

Ved 1.40-tiden ble en annen person slått til og måtte sy et kutt. En 30 åring fra Arendal ble pågrepet, melder politiet.