fylkesgrense
Foto: Ill: Kari Løberg Skår / NRK

Ett Agder

 • – Slutt på kristiansandsarroganse

  Kristiansand må bli rausere når Agder-fylkene blir slått sammen. Det mener Aps ordførerkandidat i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland. – Kristiansand kan ikke være seg selv nok. Vi må opptre rause, sier han.

 • Kamp om arbeidsplasser

  Regjeringspartiene i Agder krever at beslutningen om å flytte Mattilsynet i Arendal til Kristiansand, stoppes av regjeringen. Representanter for Høyre, KrF, Venstre og Frp har torsdag møtt statsråd Monica Mæland i Arendal.

 • – En syretest for Agder

  Fylkesvaraordfører i Aust-Agder, Jon-Olav Strand (KrF), sier at fordelingen av arbeidsplassene mellom Arendal og Kristiansand er syretest på prosjektet ett Agder. Han foreslår 85 arbeidsplasser i Arendal.

  Jon-Olav Strand
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Fritt skolevalg nedstemt

  Torunn Ostad (H) argumenterte i fellesnemnda for fritt skolevalg i det nye, sammenslåtte Agder. Men det ble flertall for en nærskole-modell, som innebærer at elevene får fortrinnsrett ved den lokale skolen.

  Torunn Ostad
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
Kristelig Folkeparti ønsker Bjørn Ropstad som sin kandidat til vervet som fylkesordfører i det nye sammenslåtte Agder. Ropstad, som er far til partiets nestleder Kjell Ingolf Ropstad, har vært ordfører i Evje og Hornnes i 19 år.