fylkesgrense
Foto: Ill: Kari Løberg Skår / NRK

Ett Agder

 • – Et signalbygg

  Det nye fylkeshuset som skal ligge i Kristiansand skal bli et signalbygg når det gjelder miljøvennlighet, mener prosjektleder Steinar Roppen Olsen. Fylkene slås sammen fra nyttår, og det gamle Reinhardt-bygget ved Lundsbroa skal huse de 250 ansatte.

  Nytt fylkeshus Agder 03
  Foto: Thomas Sommerset / NRK
 • Blir nytt fylkeshus

  Denne bygningen i Elvegata i Kristiansand skal bygges om til nytt fylkeshus for Agder fylkeskommune. Det er klart etter møtet i fellesnemnda for den nye Agder fylkeskommune i dag. Anders Kylland (Frp) foreslo å bygge nytt fylkeshus i Sørlandsparken, men ble nedstemt.

  Nytt fylkeshus for Agder
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Foreslår fylkeshus i Sørlandsparken

  Anders Kylland (Frp) foreslår at det skal bygges nytt fylkeshus i Sørlandsparken i stedet for i Kristiansand sentrum. Fellesnemnda, som forbereder fylkessammenslåing, er nå samlet for å ta en beslutning om nytt fylkeshus.

  Anders Kylland
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Nytt fylkesting i oktober

  Det nye Agder fylkesting samles for første gang på Fevik til konstituerende møte 23. oktober. Da skal den første fylkesordføreren for Agder velges. Dette ble opplyst på møtet i fellesnemnda, som forbereder fylkessammenslåing fra nyttår.

  Fellesnemnda Agder fylkeskommune
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Omskilting koster 13 millioner

  Det vil koste nærmere 13 millioner kroner å endre skiltene på fylkeskommunale bygninger når de to Agder-fylkene blir slått sammen fra nyttår. Bygningsskilter med gamle fylkesvåpen må erstattes med nye og saken skal behandles i fylkestinget i Vest-Agder 18. juni. De to fylkeskommunene skal dele på kostnadene.

Kristelig Folkeparti ønsker Bjørn Ropstad som sin kandidat til vervet som fylkesordfører i det nye sammenslåtte Agder. Ropstad, som er far til partiets nestleder Kjell Ingolf Ropstad, har vært ordfører i Evje og Hornnes i 19 år.