Et steg nærmere Europa

ØIF Arendal er videre til tredje kvalifiseringsrunde til Europacupen i håndball etter sammenlagtseier mot hviterussiske SKA Minsk.

ØIF Arendal

ØIF-trener Leif Gautestad så laget sitt tape, men ta seg videre til tredje kvalifiseringsrunde til Europacupen. (arkiv)

Foto: Sander Heggheim/NRK

Arendalittene vant 30–27 i første kamp i 2. kvalifiseringsrunde til EHF-cupen lørdag. Søndag tapte de returkampen 26-25, men når kampene blir lagt sammen viser det at ØIF tar seg videre med 55–53.

ØIF Arendal har slitt i den norske eliteserien i håndball den siste tiden og står med tre strake tap. Men søndag kveld fikk laget en etterlengtet opptur tross tap i den siste av to kamper.

– Den første kampen mot SKA Minsk spilte vi en kjempegod kamp. I første omgang i den andre kampen slet vi, men vi var tøffe å sto imot. Det ble jevnt, men vi klarte det, sier ØIF-trener Leif Gautestad til NRK.no.

Nå er laget et steg nærmere Europacupspill, men arendalitten må klare å ta seg videre fra tredje kvalifiseringsrunde for at det skal bli mulig.

– Det blir spennende å se hvem vi skal møte, sier Gautestad.

Eirik Heia Pedersen ble hjemmelagets toppscorer med seks fulltreffere i kampen som ble spilt i Sør Amfi i Arendal foran 650 publikummere.