Erkjente delvis skyld i omfattende narkosak

Tre menn står tiltalt i en omfattende narkotikasak i Lister tingrett i dag. En 24-åring må svare for omsetning av narkotika for over 2 millioner kroner.

Erkjente delvis straffskyld

Den tiltalte 24-åringen erkjente delvis straffskyld etter tiltalen, men ikke av et slikt omfang som påtalemyndigheten mener. NRK har fått tillatelse til å fotografere tiltalte.

Foto: Lars Eie / NRK

De tre mennene fra Lyngdal og Mandal er tiltalt for omfattende narkotikaomsetning. Hovedmistenkte er en 24-åring fra Lyngdal.

– Jeg erkjenner delvis straffskyld, sa 24-åringen i retten.

Millionbeløp

Han er tiltalt for omsetning av narkotika for 2,3 millioner kroner. Dette innbefatter blant annet befatning med ca. tre kilo amfetamin og 4,7 kilo hasj.

Politiet har tidligere vist hvordan de mener den såkalte «Breaking Bad-ligaen» opererte da de forsynte Sørlandet med narkotika. Amfetamin ble sirlig pakket i plastpakker med ligaens egen logo, en hissig kobra-slange og en kjemisk formel.

Politiet har beslaglagt dyre biler som de mener er brukt for å kjøre amfetamin og hasj til skogsdepoter over hele Sørlandet.

En 23 år gammel mann bosatt i Lyngdal er medtiltalt. Han skal ifølge påtalemyndigheten ha hentet én kilo amfetamin i Kristiansand, 150 gram kokain/amfetamin og 300 gram hasj i Oslo. Også han erkjente delvis straffskyld.

en 23-åring erkjenner delvis straffskyld

En 23 år gammel mann er tiltalt for omfattende narkotikaomsetning. Han erkjente delvis straffskyld. Mannen har gitt NRK tillatelse til fotografering.

Foto: Lars Eie / NRK

En mandalsmann (51) er tiltalt for kjøp og salg av amfetamin og hasj til en verdi av 804 000 kroner. Han nektet straffskyld.

Rullet opp

Saken ble rullet opp da politiet i Lyngdal fikk informasjon om at 24-åringen drev med storstilt narkotikaomsetning. 24-åringen ble stanset i januar i fjor. Da ble det funnet nesten 200 gram hasj og noen gram kokain. På bakgrunn av beslaget valgte politiet å utvide saken.

– Politiet startet med spaning og telefonavlytting av de tiltalte, sa aktor Dennis Danielsen.

I oktober i fjor ble en tiltalt 23-åring og en annen mann stanset med 4,7 kilo hasj i bilen. Påtalemyndigheten mener at 24-åringen fra Lyngdal er hovedmannen og medvirket til transporten av hasjen som ble beslaglagt.

Det nekter 24-åringen for.

Narkotikabeslag

Amfetaminpakkene ble merket med en kobraslange. Media døpte raskt saken for ' Breaking bad-ligaen' etter en TV-serie.

Foto: Politiet

Regnskap

Aktor Dennis Danielsen mener den hovedtiltalte mannen (24) førte regnskap over narkosalg, betaling, skyldig beløp og oversikt over varebeholdning. Politiet mener også at 24-åringen satt med en oversikt over medhjelpere som har levert, fått penger og hentet narkotika.

Aktor sa i retten at politiet har funnet en rekke dokumenter på 24-åringens datamaskin og mobiltelefon.

Aktor Dennis Danielsen

Aktor Dennis Danielsen mener 24-åringen har ført et narkoregnskap. Det bestrider 24-åringen.

Foto: Lars Eie / NRK

24-åringen mener dette er regnskap over salg og kjøp av gjenstander, som biler. Han bestrider at det er et narkoregnskap

Det er kalt inn over 60 vitner til rettssaken som går over 15 dager i Lister tingrett.