Erkjenner å ha laget bombe

En mann i førtiårene har erkjent at han lagde en hjemmelaget bombe. Mannen ble pågrepet i formiddag.

En mann leverte en hjemmelaget bombe til en kommunal institusjon i Grimstad. Politiets bombegruppe tok seg av gjenstanden.

Etterforskningsleder Leif Viken ved Grimstad politistasjon forteller at pågripelsen skjedde udramatisk i formiddag. Søndag kveld ble det levert inn en pose med en hjemmelaget gjenstand til betjeningen ved en kommunal bolig i Grimstad.

Den hjemmelagde bomben besto av et sylinderrør fylt med spiker og en fenghette, som brukes til å sette i gang dynamitt eller TNT. Men det var ingen tennmekanisme i den hjemmelagde bomben.

Skulle skremme

Etterforskningsleder Viken forteller at bomben ikke var ment for bruk.

– Han har fortalt i avhør at han lagde dette fordi han tidligere følte seg truet av et miljø og ville lage gjenstanden for å skremme, sier Viken.

– Det er ingenting som tyder på at mannen ville bruke gjenstanden, men når det er sagt så hadde gjenstanden potensialet til å være farlig, opplyser Viken.

Politiet vet ikke hvordan mannen har fått tak i fenghetten, men de tror han har kommet tilfeldig over den og mener den ikke er knyttet til innbrudd.

Stor sylinder

Politiet beskriver sylinderen med en omkrets på åtte til ti centimeter og 25 til 30 centimeter lang. Det var fylt med spiker og en fenghette og tettet igjen med tøy i den ene enden.

Per Ivar Felldal

Leder for miljøtjenesten på Ekelunden, Per Ivar Felldal

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Politiets bombegruppe ble tilkalt og kom til Grimstad i går i den kommunale boligen og tok seg av den hjemmelagde bomben.

– Mannen valgte selv å kvitte seg med gjenstanden til personalet i boligen, sier Viken.

Også mannens tilholdssted er ransaket uten at det er gjort noe beslag.

– Skremmende

Ansatte ved den kommunale institusjonen mener situasjonen var skremmende. Leder for miljøtjenesten på Ekelunden, Per Ivar Felldal, sier at det kan være våpen i bomiljøet som er kommunalt tilbud for bostedsløse.

– Det er litt skremmende at det finnes bombelignende gjenstander. Samtidig er vi klar over at vi jobber i et bomiljø der det kan være våpen.

Han er glad at de ansatte fikk overlevert sylinderen med fenghette og spiker i, slik at politiet kunne ta over.