NRK Meny
Normal

Tidligere dømt for vold mot 14-åring

Mannen (29) som overfalt og skadet to brødre (11 og 13 år) ble i 2009 dømt for kidnapping av en 14-åring.

Kiwi kongens gate

Voldsepisoden skjedde på denne Kiwi-butikken i Kongens gate i Kristiansand.

Foto: Sigbjørn Kristiansen / NRK

Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett tok siktede og en eldre kamerat den gangen med seg en 14-åring ut i skogen. Gutten ble bundet til et tre og slått.

Bakgrunnen var at kameratene mente 14-åringen hadde stjålet en moped han kjørte på. Gutten ble revet over ende, slått i ansiktet og bortført i en varebil. Gutten ble iført håndjern.

Mannen ble dømt til samfunnsstraff for voldsepisoden.

I dag blir han trolig fengslet på nytt etter å ha overfalt to unge gutter i helgen.

Umotivert vold

Det var lørdag kveld at politiet fikk melding om voldsepisoden ved Kiwi-butikken i Kongens gate i Kristiansand sentrum. 29-åringen skal ha kommet inn på butikken og umotivert gått løs på de to brødrene på henholdsvis 11 og 13 år.

– En av guttene ble blant annet slått med et rullebrett i ryggen og nakken. Han er kraftig forslått i dette området. Broren hans har skader i munnpartiet, forteller etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon til NRK.no.

En kvinne (29) så hvordan mannen gikk løs på guttene og grep inn for å stanse volden. Mannen skal da ha gått til angrep på kvinnen. Hun ble påført flere slag. Mannen ble pågrepet like i etterkant.

– Erkjenner, men husker ikke

I avhør har siktede erkjent straffskyld for hendelsen, men han sier han husker lite av det som skjedde.

– Han har forklart at han var veldig beruset. Han var på stedet, men husker lite av selve hendelsen. Han erkjenner imidlertid at det må ha vært han som utøvde volden. Han reagerer med vantro på at han kan ha gjort det han er siktet for, sier Eriksen.

Politiet berømmer kvinnens innsats og mener hun kan ha vært med å hindre ytterligere skade på guttene.

– Det er snakk om en svært tøff kvinne som gjorde en god innsats på stedet selv om hun selv endte opp med å bli en fornærmet i saken, sier Eriksen.

Varetekt

Ingen av partene kjente hverandre fra tidligere. Kvinnen var tilfeldigvis i området og skulle møte venner. Hun fikk ikke med seg starten på voldsepisoden.

De to guttene er for unge til å bli avhørt av politiet. De vil imidlertid gjennomføre såkalt dommeravhør på et senere tidspunkt. Det er politispesialister med kompetanse på barneavhør som gjennomfører disse.

Politiet jobber nå med å innhente video fra overvåkningskamera. Det vil også bli innhentet forklaringer og sikret tekniske bevis.

Mannen blir mandag framstilt for varetektsfengsling.