Erkjenner drap på stefaren

Den 43 år gamle kvinnen som er siktet for forsettlig drap på stefaren sin i Grimstad onsdag, erkjenner de faktiske forholdene. Kvinnens advokat sier overgrepssak i familien kan være et mulig motiv for drapet.

PK politiet i Grimstad

Politiet opplyser at 43-åringen som er siktet for drapet på sin 66 år gamle stefar har erkjent de faktiske forhold.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Krimteknikere på drapssted

Krimteknikere undersøkte åstedet etter drapet.

Foto: Thomas Grønvold / NRK
Åsted drap

Politet sperret av et større område da de fikk melding om at det var funnet en død mann i et hus på Fevik ved Grimstad.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Det har hun gjort i forbindelse med at hun forklarte seg om hendelsesforløpet onsdag, men hun har ikke tatt stilling til straffskyld.

Det sier politiadvokat Ingrid Thorsen i Agder politidistrikt til NTB.

Bekrefter overgrepssak

Politiet venter fortsatt på den foreløpige obduksjonsrapporten, og Thorsen vil derfor ikke si noe om hvordan den 66 år gamle stefaren ble drept.

– Den siktede har forklart seg om et hendelsesforløp og hun erkjenner de faktiske forhold, men har ikke tatt stilling til straffskyld. Jeg kan bekrefte at vi kjenner til at det ligger en straffesak tilbake i tid som er avgjort og som gjelder seksuelle overgrep som involverer personer i siktedes familie og den avdøde, utdyper Thorsen overfor NRK.

– Hva skjer videre nå?

– Vi vil innhente opplysninger fra den saken. Det vil være relevant i forhold til sakens opplysning. I tillegg vil vi foreta videre vitneavhør og siktede skal også gjennom videre avhør. Også avventer vi resultatet av obduksjonsrapporten, sier hun.

Overgrep kan være motivet

Sveinung Søndervik Johnsen

Kvinnens advokat Sveinung Søndervik Johnsen sier overgrepssak i familien kan være et medvirkende motiv i saken.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Kvinnens forsvarer, Sveinung Søndervik Johnsen, sier til NRK at kvinnen erkjenner å stå bak drapet.

– Vi har ikke vært så mye inne på motivet i våre samtaler, men vi kan si såpass at det har vært noen anmeldelser hvor begge disse to har vært involvert og som har dreid seg om seksuelle overgrep. Og det er klart at det kan være en del av motivet, sier Søndervik Johnsen.

– Har kvinnen vært utsatt for overgrep?

– Nei, det sier jeg ikke. Det har vært noen anmeldelser hvor begge parter har vært involvert og det dreier seg om mennesker i hennes nærmeste omgangskrets. Vi vil undersøke dette nærmere for å finne ut helt konkret hva som har skjedd, sier Søndervik Johnsen.

– Sier hun noe om hendelsesforløpet?

– Hun kan beskrive hendelsesforløpet til selve drapshandlingen, også er det noen svarte hull. Men jeg vil si at hun kan forklare ganske godt hva som har skjedd, men hva hun forteller tror jeg vi skal komme tilbake til litt senere, sier han.

Vil ikke bekrefte motiv

Politiet ønsker ikke å spekulere i motivet for drapet så langt.

– Det er et tema vi jobber med å avklare, sier Thorsen.

Hun opplyste onsdag kveld at den siktede kvinnen sto i et nært familiært forhold til drapsofferet. Torsdag bekreftet hun at kvinnen er 66-åringens stedatter.

Funnet onsdag

Mannen ble funnet død i hjemmet sitt på Fevik utenfor Grimstad onsdag ettermiddag, og det ble raskt klart at det dreide seg om et drap.

43-åringen ble pågrepet kort tid etter at hun meldte seg for politiet senere på dagen.

Den drapssiktede kvinnen fremstilles for varetektsfengsling fredag.