NRK Meny
Normal

Erkjenner å ha slått kvinnen med hammer

Mannen (38) som er siktet for drapsforsøk på sin fraseparerte kone, har erkjent at han hadde drukket alkohol da han slo kvinnen med en hammer.

Huset i Marnardal

Ved huset ble en kvinne utsatt for grov vold av hennes tidligere ektefelle. Kvinnens tilstand er stabil, men hun er fortsatt kritisk skadet, opplyser Stavanger universitetssykehus.

Foto: Hans Erik Weiby/NRK Sørlandet

Ifølge kjennelsen fra fengslingsmøtet erkjenner mannen å ha slått kvinnen med en hammer. Det ble funnet en hammer med blod og hår, som trolig skal være fra den fornærmede kvinnen.

Et vitne i naboleiligheten skal også ha hørt fire kraftige hammerslag samme kveld, ifølge kjennelsen.

«Retten finner at siktedes forklaring om at han bare skulle stoppe henne for å få tak i bilnøklene, er vanskelig å forene med at fornærmede skal ha blitt tildelt flere slag med hammer i hodet,» skriver dommer Thom Arne Hellerslia.

Den siktede mannen hadde drukket alkohol, forteller mannens forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen til NRK.no.

– Jeg ønsker ikke å si noe om beruselsesgrad, men han har erkjent at han har drukket, sier Søndervik Johnsen. Etter det NRK erfarer skal mannen ha opplyst at han var full da han slo kvinnen.

Det var klokken 23.35 natt til tirsdag at politiet ble varslet om voldsepisoden i Øyslebø i Marnardal kommune i Vest-Agder.

Mannen ble pågrepet og hans tidligere kone ble fløyet med luftambulanse til Stavanger Universitetssjukehus med omfattende hodeskader.

Kvinnens tilstand er stabil, men hun er fortsatt kritisk skadet, opplyste Stavanger universitetssykehus torsdag morgen.

Krangel om nøkler

Ifølge advokaten skal voldsepisoden ha blitt utløst etter en krangel om bilnøkler.

– Han har forklart at han løp etter kvinnen for å stanse henne. Hun hadde noen bilnøkler som han ønsket å få tak i. Han innrømmer å ha tildelt kvinnen ett slag, men ikke i den hensikt å skade henne, sier Søndervik Johnsen.

– Hva husker han fra hendelsen?

– Han husker det hovedsakelige som skjedde på stedet, når det skjedde og hvor det skjedd. Vi kan danne oss et godt bilde av situasjonen, sier Søndervik Johnsen.

Politiadvokat Einar Hald ba i dag Kristiansand tingrett om å fengsle mannen i fire uker med brev- og besøksforbud. Man frykter at 38-åringen vil ødelegge bevis dersom han blir løslatt.

Mannen er nå satt i fire ukers varetekt.

– I tillegg er han siktet for en så alvorlig forbrytelse at det er åpning i straffeprosessloven for å holde ham i varetekt mens etterforskningen pågår, sier Hald til NRK.no.

Mente ikke å drepe

Mannen er siktet for forsøk på forsettlig drap. Advokaten mener på sin side at mannens handlingsmåte i etterkant av voldsepisoden tyder på at han ikke hadde til hensikt å drepe kvinnen.

– Han ble på stedet etter at han hadde slått henne. Han stanset også personer og ba om hjelp. Hadde hensikten vært å skade henne, ville han sannsynligvis ha forsøkt å flykte fra stedet etter hendelsen, sier forsvareren.

Politiadvokat Einar Hald opplyser at flere vitner er avhørt i saken.

38-åringen er ikke tidligere kjent av politiet.

  • Les også:

Mann siktet for drapsforsøk etter voldsepisode i Marnardal