Er dette landets flotteste sykkelparkering?

Sykkelen holder seg best når den tas godt vare på. På fylkeshuset i Kristiansand er det lagt til rette for at ansatte skal velge sykkel framfor bil.

Sykkelen holder seg best når den blir tatt godt vare på. På fylkeshuset i Kristiansand har de lagt skikkelig til rette for at de ansatte skal velge sykkel framfor bil.

Se reportasje.

– Her kan du sykle rett inn i fjellet ved å låse deg inn med adgangskortet til Fylkeshuset, forteller en stolt Christian Danielsen.

Han er leder av miljøgruppa i Vest-Agder fylkeskommune, som har utviklet ideen om sykkelparkering i fjellet.

Er sykkelen full av søle kan du spyle av den. Har du lite luft kan du pumpe dekkene. Det finnes også litt verktøy for en kjapp service.

Miljøtiltak

Fornøyd med sykkelparkering

Knut Otto Pedersen er veldig fornøyd med den nye sykkelparkeringen i fjellet bak fylkeshuset i Kristiansand.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Den nye fjellhallen bak fylkeshuset er et ledd i å få flere ansatte til å bruke sykkel.

Samtidig skal antallet parkeringsplasser for biler rundt fylkeshuset reduseres. Hensikten er å få flere til å velge sykkel, buss eller beina for å komme seg til og fra jobb.

Knut Otto Pedersen er én av dem som alltid velger sykkelen til jobb, uansett vær eller årstid.

– Dette er veldig bra. Spesielt på vinteren er det godt å få vasket. Da er det så mye salt på sykkelen, sier han fornøyd.

Ladeskap for el-syklister

Sykkelhallen er kameraovervåket, oppvarmet og har lyse, hvitkalkede vegger. Danielsen viser også frem de spesiallagde skapene med ladekontakt hvor ansatte kan lade elsykkelens batterier mens de er på jobb.

Morgan Andersson, Syklistenes Landsforening

Morgan Andersson i Syklistenes Landsforening.

Foto: Syklistenes Landsforening

Viktig at det offentlige går foran og viser vei

Generalsekretær i Syklistenes Landsforbund, Morgan Andersson, syns det er positivt at offentlige virksomheter legger til rette for syklister på denne måten.

– Vi ser at det kommer mer og mer av denne typen tiltak både i det private næringslivet og i det offentlige. Det er viktig å tilrettelegge godt for at flere skal velge sykkel fremfor bil, sier Andersson.

Ladeskap til elsykelister

Christian Danielsen i Vest-Agder fylkeskommune viser frem skap med ladekontakt til el-syklister.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK