Konfirmantkylling

Her får du en glimrende oppskrift på en enkel men god konfirmasjonsmiddag.

Konfirmasjon
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

I onsdagens formiddagssending hadde programleder Kjell Pedersen som mål å lage en konfirmasjonsmiddag som gjør at man ikke trenger å sitte på nåler i kirka.

Dette ble resultatet: Konfirmantkylling med soppsaus og grønnsaker på potetmos eller pasta.

Oppskrift for 4 personer til en treretters meny:

* Kyllingfilet i en treretters meny

4 kyllingbryst / filet, krydres med salt og pepper og brunes i varm panne med olje og litt smør. Maks ett minutt på hver side. Legges deretter på stekebrett.

Settes inn i ovnen på 150 grader. Skru ned ovnen til 65 grader når kyllingen er i ovnen. Den er ferdig etter 20 minutt. Det gjør ingenting om denne blir stående i ovnen opp til en time.

* Soppsaus

Kan gjøres ferdig før man går i kirken, eller dagen før.

300 gr sjampinjong, litt margarin til steking, 50 gr valnøtt (kan sløyfes), 3 dl fløte, 1 dl vann, buljongterning, timian, salt og pepper.

Stek soppen i varm panne med margarin, tilsett salt, pepper og timian, ha i fløte, buljongternig og la det koke til det begynner å tykne. Om ønskelig, tilsett veldig grovt hakket valnøtt. Soppsausen kan nå stå på benken/kjøleskapet til man kommer hjem fra kirken.

Ha litt vann i og kok opp sausen. Smakes til.

* Grønnsaker/salat, det konfirmanten liker

Brokkoli klargjøres i buketter, kokes 3 minutter i saltet vann, hell av vannet og tilsett litt smør. Blomkål klargjøres i buketter, kokes 5 minutter i saltet vann, hell av vannet og tilsett litt smør. Du kan også ha salat, det passer spesielt godt hvis du velger pasta. Salaten kan gjøres ferdig på morgenen.

* Mandelpotetmos

Gjøres ferdig før man går i kirka.

500 gr skrelte mandelpoteter, 80 gr smør, 1 dl fløte, 0,5 dl helmelk, salt og pepper, settes i vannbad mens man er i kirka.

* Eller fersk pasta

Kokes i rikelig godt saltet vann. Pass på at vannet fosskoker når du legger pastaen i gryta og la det koke i 2 til 3 minutter. Vannet helles av og ha litt olje på pastaen slik at den ikke kleber.

Vel bekomme og lykke til!