Hopp til innhold

En smak av hummer

Hummeren skal ikke bare fiskes. Nå er tiden til å smake på den. Her får du oppskriften.

Hummer
Foto: Kjell Pedersen / NRK

Nå er det tid for å smake på årets fangst fra hummerfisket.

Vladimir Matic

Vladimir Matic er sjømatekspert, her tilbereder han hummer

Foto: Kjell Pedersen / NRK

I NRK Sørlandets formiddagssending onsdag hadde Kjell Pedersen fått med seg sjømateksperten Vladimir Matic på tilberedningen av hummermedaljong.

Og her er oppskriften:

Hummermedaljong:

Retten er beregnet på to personer.

1 kg hummer
0,05 liter olivenolje
0,25 kg div. rotgrønnsaker (Gulrøtter, sellerirot, nepe)
0,05 l fransk cognac
0,05 l champagne
0,1 kg tomater
0,02 kg hvitløk
1 sitron
salt
pepper
ristet brød
salat
sjalottløk

Tilberedning:

Levende hummer legges på et flatt brett og bindes sammen. Legg den i kokende vann som er tilsatt rotgrønnsaker og saften av en halv sitron.

Kokes i ca. 7-8 minutter og tas ut av vannet.

Kjøttet fra halen tas forsiktig ut og kuttes i medaljonger. Stekes lett på begge sider i panne med olivenolje i.

Tilsett fransk cocnac og tenn på. Flammene slukkes med champagne.

Tilsett deretter hakkede tomater og finhakket hvitløk. Hell i vannet som hummeren ble kokt i, litt av gangen.

Serveres med grønn salat, aioli og nystekt Toscano brød.

Velbekomme!

Hummer

Det er servert: Hummermedaljonger

Foto: Kjell Pedersen / NRK

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
NRK Forklarer: Baneheia-saken 01:05
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 23 1,52 kr
Dyrest kl. 07 2,82 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,5 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %