NRK Meny
Normal

En smak av hummer

Hummeren skal ikke bare fiskes. Nå er tiden til å smake på den. Her får du oppskriften.

Hummer
Foto: Kjell Pedersen / NRK

Nå er det tid for å smake på årets fangst fra hummerfisket.

Vladimir Matic

Vladimir Matic er sjømatekspert, her tilbereder han hummer

Foto: Kjell Pedersen / NRK

I NRK Sørlandets formiddagssending onsdag hadde Kjell Pedersen fått med seg sjømateksperten Vladimir Matic på tilberedningen av hummermedaljong.

Og her er oppskriften:

Hummermedaljong:

Retten er beregnet på to personer.

1 kg hummer
0,05 liter olivenolje
0,25 kg div. rotgrønnsaker (Gulrøtter, sellerirot, nepe)
0,05 l fransk cognac
0,05 l champagne
0,1 kg tomater
0,02 kg hvitløk
1 sitron
salt
pepper
ristet brød
salat
sjalottløk

Tilberedning:

Levende hummer legges på et flatt brett og bindes sammen. Legg den i kokende vann som er tilsatt rotgrønnsaker og saften av en halv sitron.

Kokes i ca. 7-8 minutter og tas ut av vannet.

Kjøttet fra halen tas forsiktig ut og kuttes i medaljonger. Stekes lett på begge sider i panne med olivenolje i.

Tilsett fransk cocnac og tenn på. Flammene slukkes med champagne.

Tilsett deretter hakkede tomater og finhakket hvitløk. Hell i vannet som hummeren ble kokt i, litt av gangen.

Serveres med grønn salat, aioli og nystekt Toscano brød.

Velbekomme!

Hummer

Det er servert: Hummermedaljonger

Foto: Kjell Pedersen / NRK