Nå er det tid for å smake på årets fangst fra hummerfisket.
I NRK Sørlandets formiddagssending onsdag hadde Kjell Pedersen fått med seg sjømateksperten Vladimir Matic på tilberedningen av hummermedaljong.
Og her er oppskriften:
Hummermedaljong:
Retten er beregnet på to personer.
1 kg hummer
0,05 liter olivenolje
0,25 kg div. rotgrønnsaker (Gulrøtter, sellerirot, nepe)
0,05 l fransk cognac
0,05 l champagne
0,1 kg tomater
0,02 kg hvitløk
1 sitron
salt
pepper
ristet brød
salat
sjalottløk
Tilberedning:
Levende hummer legges på et flatt brett og bindes sammen. Legg den i kokende vann som er tilsatt rotgrønnsaker og saften av en halv sitron.
Kokes i ca. 7-8 minutter og tas ut av vannet.
Kjøttet fra halen tas forsiktig ut og kuttes i medaljonger. Stekes lett på begge sider i panne med olivenolje i.
Tilsett fransk cocnac og tenn på. Flammene slukkes med champagne.
Tilsett deretter hakkede tomater og finhakket hvitløk. Hell i vannet som hummeren ble kokt i, litt av gangen.
Serveres med grønn salat, aioli og nystekt Toscano brød.
Velbekomme!