En person kritisk skadd etter båtulykke

En kritisk skadd person er fløyet til Ullevål universitetssykehus etter en båtulykke utenfor Arendal. To andre er fraktet til Sørlandet sykehus, med alvorlige skader.

Båtulykke Arendal

Bilde av båten før den sank lørdag kveld.

Foto: Finn-Arne Marcussen

Lørdag klokka 23.35 fikk politiet melding om at det var en båt som hadde kjørt i fjellet på Håholmen ved Galtesund utenfor Arendal i Aust-Agder.

Hørte rop om hjelp

– Folk reagerte på rop om hjelp fra ulykkesstedet. Så ble nødetatene tilkalt, sier politioverbetjent Morten Eriksen i Agder politidistrikt til NRK.

Brannvesenet opplyste til NRK rundt midnatt at tre personer var hentet fra en holme. Ifølge politiet ble de tre kastet ut av båten i sammenstøtet og funnet på land.

To av disse er fraktet til Sørlandet sykehus i Arendal, den siste er fraktet til Oslo universitetssykehus, Ullevål. Han skal være kritisk skadd. Tilstanden til de to andre, en mann og en kvinne, betegnes som alvorlige.

Båtulykke Arendal

Her traff båten fjellet.

Foto: Anders Mjaaland / NRK

Kastet ut av båten

Politiet vet foreløpig ikke mye om selve ulykken.

Det vi tror har skjedd er at båten har truffet fjellet, og de tre om bord ble kastet ut av båten, før båten skled ned i vannet igjen og sank, sier politioverbetjent Morten Eriksen i Agder politidistrikt til NRK ved nitiden søndag morgen.

To av dem var bevisstløse da de ble funnet. Den tredje ropte om hjelp.

– Den ene som var bevisst fikk forklart at de var tre personer i båten.

– De to som ligger alvorlig skadd på sykehuset i Arendal har vi foreløpig ikke kunnet avhøre. Sykehuset sier vi ikke kan avhøre dem nå i formiddag heller, legger han til.

– Før vi har fått avhørt dem får vi ikke vite så mye om selve ulykken, for det er ingen vitner til selve ulykken, forklarer Eriksen.

Krimteknikere har gjort undersøkelser på ulykkesstedet i løpet av natten.

– Det er merker på fjellet der båten traff land. Og dykkere har søkt i området, så vi er rimelig sikre på at det ikke var flere personer i båten som kolliderte, sier Eriksen.

Ulykken skjedde på Håholmen i Arendal.

Ingen vitner

Redningsskøyta, politi og brannvesen kom til stedet etter ulykken. Det skal ikke ha vært noen vitner til selve ulykken, men en rekke vitner kom til stedet før nødetatene.

– Det var lokale som hjalp de skadde og kom med opplysninger til politiet om hvor mange som hadde vært i båten, sier Eriksen.

Politiet vet ikke hvor båten kom fra før ulykken inntraff. Alle de tre forulykkede er fra Aust-Agder.

Politiet har opprettet sak og varslet Statens havarikommisjon for transport om ulykken.