Normal

Se Thom Hell spille kritikerrost sang på flygel

– En fin blanding av alt jeg har gjort tidligere, sier Thom Hell når han beskriver den nye plata si, som også bærer preg av hans nye liv som pappa.

Musikkvideo med Thom Hell

Thom Hell fremfører So this is goodbye

Plata heter «Six» og der den sjette albumutgivelsen fra artisten fra Kristiansand. Onsdag er Thom Hell på plass på SørlandsScenen.

Det er ti år siden Thom Hell debuterte som soloartist på plate, og siden har han blitt belønnet med tre Spellemannspriser g gode kritikker for musikken sin.

Om den nyeste utgivelsen forteller Thom Hell eller Thomas Helland som han er født) at dette er en plate som viser artisten Thom Hell i utvikling.

Liker lange låter

– Jeg har ikke tenkt så mye på å lage radiovennlige låter denne gangen, forklarer han.

– Dette er min hyllest til albumformatet, og jeg har tillatt meg å lage lange låter på mine egne premisser. Jeg får skylde på min forkjærlighet for syttitallet, da det var lov å lage så lange låter, smiler han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Thom Hell

Thom Hell sier han har tenkt mer på helheten i albumet, enn enkeltlåter som passer godt på radio.

Foto: Janne Aateigen/NRK

– Denne plata viser Thom Hell i utvikling, forklarer han videre. -Men det er selvfølgelig også sanger på denne skiva som passer godt for radio, legger han til.

– Og jeg er selvsagt veldig glad hvis det er andre enn meg selv har glede av sangene mine, legger han kledelig beskjedent til.

Papparollen preger tekstene

Det siste året har vært annerledes for musikeren fra Kristiansand. Han har fått en sønn og har hatt det han selv betegner som et sabbatsår og vært pappa på heltid en stund. – Det har vært en kjempegøy fulltidsjobb, sier Thom Hell.

– Har papparollen preget låtene dine?

– For meg dukker det opp noen tanker jeg ikke har tenkt tidligere. Det fantastiske med å få et barn, gjør at det går mer opp for meg at ingenting varer evig. En kan vel si at det flotte og fine jobber mot det vemodige, smiler han.

– Det at jeg ikke kan være der for ham hele livet hans, har nok preget tekstene mine. Så noen av tekstene er veldig personlige på denne plata, sier pappa Thomas.

Og når det gjelder tekster holder Thom Hell seg trofast til det engelske språket på platene sine.

– Jeg liker å synge på norsk også, men da blir det mer humoristiske ting, og det passer ikke inn i formatet jeg har på platene mine. For meg kommer melodiene først og teksten kommer i andre rekke. Dessuten er jeg preget av musikken jeg har hørt på selv og det er låter på engelsk, forklarer han.

– Men jeg er veldig glad i tekstene mine og jeg setter pris på tilbakemeldinger fra folk som liker dem, understreker Hell.

Flinke folk

Thom Hell har spilt inn plata i The Lodge i Kristiansand med Morten Martens og seg selv som produsenter. Han roser flinke folk som har bidratt på plata og nevner gitarist Kjetil Grande fra Kristiansand og Honningbarnas gitarist Christoffer Trædal.

– Også bidrar Morten Martens med sitt eminente basspill, legger han til.

– Og endelig fikk jeg med meg noen av jentene fra koret mitt "Team Thom" fra Det store Korslaget på noen av sangene. Og ikke minst må jeg nevne min unge niese Jenny som synger på «Intermission», smiler en stolt onkel.

Anmelderne har allerede vært rause med terningkastene til Thom Hells nye plate «Six».

Nå er det NRK Sørlandets musikkanmelder Øyvind Nyvoll som skal gi plata en faglig vurdering. Hvor begeistret han er det hører du i Sørlandssendinga torsdag rundt klokken halv fem.

Se video: Intervju med Thom Hell

Intervju i forbindelse med utgivelse av platen "So this is goodbye.