NRK Meny
Normal

En halv million til TrashPop

Jubelen sto i taket da TrashPop i Kristiansand fikk vite at de får over en halv million kroner til å bygge ny scene.

Konsertkonseptet TrashPop i Kristiansand er tildelt 514 400 kroner av Musikkutstyrsordningen (MUO).

TrashPop mottok et tilskudd på 479 000 kroner til lyd- og lysutstyr og 35 400 kroner til akustiske tiltak i scenelokalet.

– Fantastisk

– Dette er en helt fantastisk nyhet både for TrashPop, Kristiansand og alle som elsker musikk, sier Gunn-Hilde Erstad, driftsansvarlig for TrashPop.

– At TrashPop får tilskudd fra MUO betyr at Kristiansand vil få en helt ny, profesjonell scene med topp moderne utstyr. Vi vil bygge opp en mellomstor scene som har vært en mangelvare i sentrum, sier Erstad.

TrashPop er et ikke-kommersielt konsertkonsept i Kristiansand dedikert til nye og aktuelle artister fra inn- og utland. De har arrangert over 600 konserter med over 700 artister siden 2004. Arbeidet er basert på frivillig innsats.

På Sørlandet er i tillegg Kristiansand Jazzvesen tildelt 24 500 kroner og Rockekjelleren i Lyngdal er tildelt 3 000 kroner fra Musikkutstyrsordningen.

Delte ut 13,5 millioner

MUO er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. MUOs formål er å sikre gode tekniske vilkår for øving og fremføring av rytmisk musikk over hele landet.

I første tildelingsrunde i år kom det inn 195 søknader med en total søknadssum på nesten 43 millioner. 98 søknader fikk tilskudd med en tilskuddsramme på 13,5 millioner.