Elitestevne går som planlagt

Elitestevnet i friidrett blir arrangert i Kristiansand i morgen som planlagt. Det var lenge uvisst om stevnet kunne gjennomføres.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen skulle ha løpt på Kristiansand stadion onsdag. Slik blir det kanskje ikke. Bildet er fra NM på Kristiansand stadion i 2012.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

– Vi er glade for å kunne konstatere at det blir stevne, og vi håper at alle som er påmeldt kommer, sier stevneleder Finn Kollstad.

Avgjørelsen om å arrangere stevnet som planlagt kom etter et styremøte tirsdag kveld.

Finn Kollstad

Stevneleder, Finn Kollstad Er glad for at stevnet nå gjennomføres som planlagt.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

De store nedbørsmengdene som er ventet i morgen gjorde at arrangørene var usikre på om stevnet, som samler norgeseliten, kunne arrangeres.

Trolig ingen Ingebrigtsen-brødre

Statsmeteorolog, Kristen Gislefoss sier at morgendagen foreløpig blir like våt som fryktet.

– Det kan fort komme 30 til 40 millimeter regn om vi er riktig uheldig, og det ser ut til at det kan ligge regnbyger inne i selve nedbørsområdet, sier han.

Det var tidligere planlagt at alle tre Ingebrigtsen-brødrene skulle stille til start, men det er usikkert om brødrene møter opp selv om stevnet nå blir arrangert.

– Far til brødrene, Gjert ønsker å sende gutta, men han kan ikke ta sjansen på å løpe og risikere sykdom om været blir slik det er meldt nå. Det er en avgjørelse vi selvfølgelig har forståelse for, sier han.

– Hva tenker du om at stevnet står i fare for å miste sitt største trekkplaster?

– Som arrangør er det aldri moro når de beste ikke kan løpe, men vi forbereder oss nå som om at det blir stevne i morgen uten Ingebritsen-brødrene og så tar vi en endelig avgjørelse i kveld når vi vet mer.

Mange påmeldte

Rundt hundre utøvere fra hele landet er påmeldt til stevnet, som er det første av tre planlagte elitestevner.

– Det er litt over 100 påmeldte, og det er ganske bra, men vi skulle håpe at flere hadde meldt seg på, sier komiteleder for stevnet Inger Brit Steinsland.

Lokale utøvere som Ida Marcussen, Emilie Berge, Erik Udø Pedersen og Håkon Mushom er også påmeldt. De kan nå måtte vente litt på å få konkurrere på hjemmebane.