Elevene trodde lærerens bilde ville bli delt 446 ganger - resultatet overrasket

Læreren ville vise elevene sine hvor fort bilder kan spres på internett. Derfor la hun ut et bilde av seg selv. Resultatet overrasket både henne og elevene.

Lisa

Lisa Kristine Ask Knutsen er lærer for syvende trinn på Tvedestrand skole. Her er bildet hun la ut på Facebook etter skoletid på mandag.

Foto: privat

Lærer for sjuende trinn på Tvedestrand skole, Lisa Kristine Ask Knutsen, la ut et bilde på Facebook der hun står med en plakat med en oppfordring skrevet både på norsk og engelsk:

«For å vise elevene hvor fort bilder kan spres, hadde vi satt pris på om du deler dette innlegget. Kommenter gjerne hvor du bor, så ser vi hvor langt bildet når.»

Deretter skulle elevene gjette hvor mange ganger bildet kom til å bli delt fra det ble publisert mandag ettermiddag til fredag klokken 11.30.

Sprikende forslag

Elevenes forslag spriket fra 20 til 2000.

Deretter ba Knutsen elevene om å lukke øynene og tenke over forslagene som hadde kommet og stemme på det de trodde var mest sannsynlig.

Flertallet av elevene stemte på forslaget om at bildet ville bli delt 446 ganger. Det gjorde også Lea.

– Først tenkte jeg at det var altfor mye, men etter å ha tenkt meg om, trodde jeg det kanskje skulle gå. Jeg har jo hørt at bilder kan spres fort, sier jenta som går i den aktuelle klassen.

Lea

Lea som går på sjuende trinn på Tvedestrand skole, ble veldig overrasket over at et bilde kunne spres så fort.

Foto: privat

Langt fra virkeligheten

Det skulle imidlertid vise seg at både Leas og de andre elevenes gjetting var langt fra virkeligheten.

– Det tok bare tre og en halv time før bildet var delt 446 ganger, slik elevene trodde, sier Knutsen.

Fredag formiddag forelå resultatet. Da hadde bildet blitt delt 23.454 ganger og fått 9.636 likerklikk. Det hadde fått 8.363 kommentarer.

– Visste ikke at det kunne spres så fort

Elevene ble sjokkert over resultatet.

– Jeg hadde ikke forventet at så mange kom til å dele bildet og visste ikke at det kunne spres så fort, sier Lea.

Hun forteller at folk fra hele verden har sett bildet, blant annet folk fra både India og Madagaskar.

Hun synes eksperimentet var veldig lærerikt. Nå vet hun at man bør være veldig forsiktig med hva man deler og sender til andre.

Lærer Knutsen så for seg at bildet kom til å delt flere ganger enn det elevene gjettet, men hadde slett ikke forventet et slikt resultat.