Elden: – Gi mannen sydenturen sin!

Advokat John Christian Elden mener finneren av pengeskapet som inneholdt 117 000 kroner må få finnerlønn.

Advokat John Chstian Elden fører ankesaken mot DNB i Røeggen-saken

Advokat John Christian Elden sier finnerlønn først og fremst handler om moral.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Pengeeierne bør kjenne sin besøkelsestid og sende både John Erik Tveitdal og dama på sydentur, sier kjendisadvokat John Christian Elden til NRK.

John Erik Tveitdal jobber til daglig på Norsk Gjenvinning i Arendal og her om dagen kjedet han seg og valgte å prøve åpne et pengeskap som var kastet og forlatt på søppeldynga. I skapet lå det over 117 000 kroner.

LES: Fant 117.000 kroner på søppeldynge i Arendal

Tveitdal har ikke fått noe finnerlønn, men overlatt pengene til sjefen som igjen har overlatt de til rettmessig eier, en daglivarebutikk i distriktet. Men har han krav på finnerlønn?

Advokat John Christian Elden, sier spørsmålet først og fremst er moralsk. Han kastet seg inn i saken på Twitter tirsdag formiddag.

Laster Twitter-innhold

– Ærlighet bør belønnes

Fant 117 000 i safe

John Erik Tveitdal fant over 117 000 kroner i en safe som var kastet på søppeldynga.

– Pengeeierne bør kjenne sin besøkelsestid. Med en så ærlig finner burde de ikke nøle et sekund før de sender han og dama på sydentur.

John Erik Tveitdal har uttalt at han hadde flere drømmer om pengene i skapet var hans egne:

– Det kunne blitt en god sydentur med kjerringa, kanskje en jacuzzi og noen turer på byen, sa Tveitdal lattermild.

John Christian Elden mener ærligheten til Tveitdal bør premieres.

– Dette er i kjerneområdet for når finnerlønn bør gis. Det er slik atferd vi vil ha i samfunnet vårt, skriver Elden i en sms fra Dubai.

Elden skriver videre at retten på finnerlønn ikke er tapt etter at pengene er levert, men at det først og fremst er en moralsk plikt.

Kunne tatt pengene selv om eier var ukjent

– Kunne Norsk Gjenvinning droppet å finne eier og levere pengene, da skapet var i deres eie?

– Pengene skulle tilbakeleveres når de fant ut hvem som var eier, men med tilsvarende rett på finnerlønn. Hadde ikke politiet funnet rett eier, kunne finner fått alt til slutt. Ærlighet skal ha sine fordeler, svarer Elden.

Sjefen til John Erik Tveitdal, Hans Ole Heen, sier finnerlønn er uavklart, men at eier av safen har sagt at de vil kompensere på en eller annen måte.